Finale româneşti la “Europenele” de tenis pentru juniori de la Galaţi

Finale româneşti la “Europenele” de tenis pentru juniori de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Jucătorii români de tenis Nicholas Ionel şi Raluca Tudorache sunt câştigătorii celei mai importante competiţii europene pentru juniori Under 14, disputată la Galaţi, unde au participat sportivi din Rusia, Ucraina, Italia, Bulgaria, Republica Moldova, Irlanda, Germania, Letonia, Turcia, Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Belarus, Franţa, Grecia, Slovacia,  România şi Canada (Andrei Afilipoaiei, născut în România şi naturalizat în Canada).

Nicholas Ionel, favoritul numărul 1, l-a învins pe Radu Papoe, cu scorul 7-6 (8), 2-6, 6-2, aceasta fiind prima victorie în faţa lui Papoe. La feminin, Raluca Tudorache, cap de serie numărul 1, a învins-o pe Maria Gândac, scor 6-2, 6-2. La dublu, turneul a fost câştigat de perechea Mircea Marin/Radu Papoe, respectiv Vanessa Nitu/Ana Ţăranu.

Acest turneu a încheiat seria competiţiilor internaţionale desfăşurate în acest an la Galaţi: patru turnee Futures (10.000 de dolari), două  masculine şi două feminine, turneul Challenger (25.000 de dolari, feminin) şi campionatul european Under 12 „Tennis Europe Nation Challenge” (feminin, pe echipe), respectiv partida de Fed Cup, dintre România şi Spania, din februarie.

Florin Şipoş, directorul de turneu s-a declarat mulţumit de faptul că Galaţiul a fost pentru un an «capitala tenisului românesc». “A fost un an senzaţional, cu multe turnee. Cred că acesta a fost cel mai  frumos. Sper ca anul viitor sa avem mai mult turnee de copii şi de  juniori. Poate că vom ridica ştacheta la turneele de senioare, deoarece clasamentul Patriciei Ţig ne obligă, într-un mod plăcut”, a încheiat Florin Şipoş. 

Citit 2201 ori Ultima modificare Duminică, 23 August 2015 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.