Semimaraton Galaţi 2015/ Cauze pentru care poţi alerga (II)

Semimaraton Galaţi 2015/ Cauze pentru care poţi alerga (II)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La Semimaratonul Galaţi, ajuns la a doua ediţie, se va alerga pe 13 septembrie pentru 11  proiecte/cauze, la alegerea participanţilor. Reamintim că 90 la sută din valoarea taxei de înscriere şi din donaţii va fi direcţionată cauzei alese.

“Împreună alergăm pentru sănătatea noastră şi a copiilor noştri”

Cauza propusă de gălăţeanul Cristi Onofrei este pentru susţinerea lui Viorel Ganciu, băieţelul de doar 6 ani, care suferă încă de la naştere de boala amiotică. Mai exact, s-a născut fără degete la mâini şi la picioare, iar la piciorul drept poartă o proteză. Pentru ajutorarea acestui copil, luna trecută a fost organizată un cros caritabil, în Grădina Publică, eveniment la care a alergat chiar şi Viorel. Boala acestuia poate fi recuperabilă, prin tratamente de reconstrucţie a degetelor, în special la mâini. Deplasările la Bucureşti, dar şi tratamentele şi partea de recuperare au costuri care sunt peste puterile financiare ale familiei. „Am decis să şi alerg pentru a susţine această cauză, pentru că situaţia lui Viorel este una cu adevărat specială şi consider că este o cauză pentru care lumea ar trebui să doneze”, a declarat Cristi Onofrei. 

“Sterilizarea câinilor cu şi fără stăpân”

Asociaţia “Ajutaţi-l pe Lăbuş” consideră că sterilizarea este soluţia reală pentru reducerea numărului de animale fără stăpân din comunitate. În acest sens, “Ajutaţi-l pe Lăbuş” şi-a propus să sterilizeze un număr de aproximativ 4000 de câini pe an, după un studiu făcut de specialişti. “Potenţialul de populare a unei femele ajunge la 4372 de câini la a şaptea generaţie, ţinând cont că fată patru pui de două ori pe an şi că puii care ajung la maturitate fată la rândul lor. Statisticile şi studiile făcute de specialişti demonstrează că în patru ani se reduce numărul câinilor fără stăpân dacă există programe de sterilizare. Dorim să venim în ajutorul comunităţii gălăţene prin reducerea câinilor fără stăpân de pe străzi”, se arată în prezentarea proiectului.

"Un sat, un copil!"

Fundaţia “Inimă de copil” doreşte ca programul “Un sat, un copil!” să aducă un sprijin copiilor din clasele gimnaziale, aflaţi în situaţii dificile, care provin din familii cu venituri reduse, dar care au rezultate deosebite (medii şcolare de peste 9) şi au nevoie de susţinere pentru a continua şcoala şi a ajunge la liceu. “Dorim în următorul an să realizăm dezvoltarea programului „Un sat, un copil!” astfel încât să putem susţine cât mai mulţi copii. Aceştia nu au doar dreptul la educaţie, ca oricare alt copil din România, ci şi nevoia acută de a le fi sprijinit potenţialul şi de a fi ajutați să îşi împlinească visele. Visele lor de acum reprezintă şi viitorul nostru de mâine. Educaţia şi sprijinul nostru pot fi cele care să le dea aripi”, şi-au prezentat proiectul cei de la “Inimă de copil”.

“Vreau să merg şi eu ca tine!”

“Vreau să merg şi eu ca tine” este proiectul Asociaţiei "Dincolo de tăcere" şi se adresează nevoii de implicare a copiilor cu dizabilităţi în tehnici complementare de recuperare, nu doar în cele bazate strict pe programele cognitive. “Asociaţia îşi doreşte achiziţionarea unui sistem modular de reeducare a mersului şi introducerea acestuia în activităţile terapeutice zilnice. Prin consolidarea unei săli de kinetoterapie, beneficiari sunt copiii din organizaţie care au în planul de intervenţie activităţi legate de motricitate grosieră, coordonare şi echilibru”, se arată în prezentare. 

"Zâmbeşte”

Proiectul “Zâmbeşte”, ajuns la a treia ediţie, se adresează întregii comunităţi locale, în ideea de a încurajara o atitudine pozitivă şi de a promova schimbarea în bine. “Studiile specialiştilor în psihologie demonstrează faptul că nu este întotdeauna nevoie de lucruri măreţe pentru a fi fericit, ci că gesturile mărunte pot aduce zâmbetul pe chipul oamenilor. Din acest motiv am ales că activitatea noastră să marcheze importanţa gesturilor mici, care fac diferenţa în percepţia vieţii de zi cu zi”, apare în prezentarea proiectului celor de la Education & Support Sphere.

"Zestrea verde”

Proiectul “Zestrea verde” este susţinut de ONG-ul “Galaţi 2020” şi vrea să vină în ajutorul producătorilor agricoli locali, care au această activitate ca unica sursă de venit. "Galaţi 2020" are în intenţie sprijinirea producătorilor cu resurse financiare sau expertiza necesară pentru a gestiona în mod individual activitatea de marketing pentru vânzarea produselor proprii, venind totodată şi în ajutorul consumatorilor urbani care sunt adepţii unei alimentaţii sănătoase, dar nu au posibilitatea de a cumpăra la un preţ echitabil produse alimentare, locale, de calitate.

Beneficiarii acestui proiect se doresc a fi “cel puţin zece producători locali (din judeţul Galaţi) care vor avea posibilitatea de a-şi vinde produsele proprii pe bază de abonament lunar unui număr de cel puţin 40 consumatori din oraş, respectiv 100 de copii din municipiul Galaţi care vor avea posibilitatea de a cunoaşte beneficiile unui consum durabil de produse alimentare locale. Proiectul îşi propune de asemenea să promoveze alimentaţia de calitate, crearea unui comportament responsabil faţă de comunitate, un trai decent pentru micii producători locali din mediul rural al judeţului Galaţi şi, totodată, creşterea numărului de consumatori urbani pentru produsele tradiţionale”, se arată în proiectul “Zestrea verde”.

Înscrierile se fac online, pe site-ul semimaraton.fundatiacomunitaragalati.ro, până pe 10 septembrie, inclusiv. 

Citeşte şi: Semimaraton Galaţi 2015/ Cauze pentru care poţi alerga (I)

 

Citit 1414 ori Ultima modificare Marți, 08 Septembrie 2015 13:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.