IMPRESIONANT! Cum a reuşit Gabriel Drăghici să înoate 24 de ore pentru a da unei fetiţe o şansă la viaţă (FOTO)

IMPRESIONANT! Cum a reuşit Gabriel Drăghici să înoate 24 de ore pentru a da unei fetiţe o şansă la viaţă (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Gabriel Drăghici şi-a dus până la capăt impresionantul maraton de nataţie prin care speră să ajute la însănătoşirea unui copilaş în vârstă de 1 an


Sâmbătă, ora 12,00, Gabriel Drăghici (37 de ani), gălăţean stabilit în Bucureşti, unde profesează în sistemul bancar, lua startul în cea mai mare provocare fizică a vieţii sale. Intra în bazinul de la Centrul Multifuncţional „Delfinul” din Galaţi cu ţinta de a înota continuu timp de 24 de ore, în scop umanitar. Vrea să strângă bani pentru Evelina Dicu (în vârstă de 1 an), pentru a i se putea oferi micuţei tratamentul necesar la o boala rară, fibroza chistică. În termeni simpli, această boală înseamnă că organele îşi pierd funcţiile până pe la 30 de ani.

Gabriel Drăghici a ales această încercare sportivă foarte dură, pentru a creşte şansele de a atrage atenţia comunităţii asupra cazului şi, implicit, pentru un bilanţ al donaţiilor cât mai substanţial.

Donaţiile se pot face în continuare accesând site-ul http://evelinainvingemucoviscidoza.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=1435, secţiunea “vreau să fac o donatie”.

Ploaie, apă rece, condiţii extreme

Ploaie, vânt, temperaturi scăzute, în aceste condiţii dificile şi-a început maratonul de înot. Marele adversar, temperatura scăzută a apei din bazinul în aer liber. A luat doar pauze scurte, pentru hidratare, vitaminizare şi hrană. Dificultate extremă. Printre cei care au înţeles cât de mult are de încurajări au fost şi componenţii echipei de fotbal Metalosport, care au venit toţi, imediat după ce şi-au câştigat meciul cu Cetatea Tg. Neamţ, spre seară, susţinându-l de pe marginea bazinului.

Susţinere de la Oamenii de sport

Dorin Butunoiu, preşedintele clubului, a revenit şi la ora 01,00, răspunzând apelului „Vieţii libere” de pe Facebook de a-l susţine pe Gabriel şi când rămân puţini în jurul acestuia, în toiul nopţii. La fel de prompt a reacţionat şi antrenoarea Mihaela Hodină, de la clubul de înot Aqua Sport, care a intrat în bazin şi a înotat câteva zeci de lungimi alături de Gabriel. Răsplata sufletească a primit-o chiar de la eroul acestui weekend, după ce totul se terminase cu bine: „A fost un ajutor foarte mare că au mai înotat şi alţii cu mine. La ora 1 noaptea a venit prietena mea Mihaela Hodină şi a înotat peste zece bazine cu mine şi asta a fost foarte important. M-am simţit mult mai bine, contează mult să mai ai pe cineva lângă tine când eşti foarte obosit”.

A fost monitorizat permanent de medicii, iar atunci când temperatura corpului a scăzut prea mult a trecut pentru câteva ore în bazinul din interior, ca să se încălzească. „Apa foarte rece, oboseală foarte multă, durere la un omoplat, de aceea sprijnul medicilor a fost esenţial, fără ei nu cred că aş fi putut termina. Ei m-au trimis să înot înăuntru când eu cred că aş fi continuat afară”, precizat Gabriel  

Reacţiile comunităţii au continuat, astfel că dimineaţă–devreme, la ora 07,00, au intrat în bazin şi trei dintre cunoscuţii alergători amatori din Galaţi: Silviu Zinica (alias „Alergătorul în roz”), Ciprian Talabă şi Marius „Shogun”. Apoi, au luat startul şi au terminat Semimaratonul de pe Faleză!

Astfel, Gabriel Drăghici a ajuns duminică, ora 12,02, la ultima lungime de bazin, în aplauzele a peste 200 de susţinători şi cu alţi cinci înotători alături de el, în apă. La capăt, îl aştepta îmbrăţişarea fiicei, Ziais (6 ani), şi zâmbetul micuţei Evelina. Reuşea temerara încercare, după peste 600 de lungimi de bazin, după ce a înotat peste 42 de kilometri. Respect, Gabriel Drăghici! Mult noroc şi să fii sănătoasă, micuţă Evelina!

Foto Marius Negri

Citit 2798 ori Ultima modificare Duminică, 13 Septembrie 2015 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.