Start de sezon pentru baschetbaliştii de la Phoenix “U”

Start de sezon pentru baschetbaliştii de la Phoenix “U”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa gălăţeană, care va debuta în Liga Naţională peste două săptămâni, va juca astăzi în Cupa României, cu „U” Banca Transilvania Cluj Napoca

Echipa de baschet masculin Phoenix „U” va susţine, astăzi, de la ora 18,30, la Sala Sporturilor „Dunărea”, primul meci din noul sezon competiţional. În prima fază a Cupei României, formaţia gălăţeană va întâlni una dintre forţele baschetului masculin românesc în acest moment, „U” Banca Transilvania Cluj Napoca, considerată de specialişti una dintre pretendente la câştigarea atât a acestei competiţii, cât şi a Ligii Naţionale de Baschet Masculin (LNBM).

Având în vedere că în Cupa României evoluează doar echipele din Liga Naţională, meciul de astăzi este un eveniment de marcă pentru sportul gălăţean, însemnând practic revenirea baschetului masculin din oraş în eşalonul de elită după 15 ani de absenţă.

Florin Nini, antrenorul echipei masculine şi totodată managerul general al Clubului Phoenix, se declară emoţionat, dar şi încrezător pentru debutul de astăzi. “Este un meci cu încărcătură emoţională destul de mare, revenim practic în primul eşalon după o pauză destul de mare, în faţa propriilor suporteri şi emoţiile nu sunt mici, însă dorim să avem capacitatea să trecem peste ele. Chiar dacă întâlnim un adversar redutabil, unul care prin investiţiile făcute în presezon şi-a anunţat candidatura fermă la câştigarea Cupei României şi a campionatului, pe teren trebuie să ne facem treaba, să îi respectăm înaintea meciului, iar pe teren să uităm de valoarea adversarului şi să ne aducem aminte că şi noi am muncit mult. Dorim să facem un joc bun, plin de determinare, care să ne dea încredere pentru evoluţiile viitoare. Clubul Phoenix are două echipe în Liga Naţională, care reprezintă Galaţiul, şi dorim să o facem cu fruntea sus şi să ne formăm o tradiţie în a participa şi a câştiga meciuri şi, de ce nu, trofee”, a spus Florin Nini.

În componenţa echipei gălăţene s-au produs schimbări faţă de lotul care a reuşit promovarea, dar şi la nivelul staffului tehnic, prin promovarea lui Bogdan Bălănică în postul de antrenor secund.

Dintre baschetbalişti au fost păstraţi Ciprian Ţelinoiu, Radu Vîrnă, Andrei Sava, Robert Bolobiţă, Andrei Petică, Şerban Bălan şi Iosif Pârlog, cărora li s-au alăturat din această vară românii Dragoş Onea şi Alin Borşa, sârbii Milos Pesic, Milos Bojovic şi Djordje Tresac, ucraineanul Yaroslav Lemyk şi americanii Jay Threatt, Taylor Rohde şi Evan Roquemore.

Încredere în lotul gălăţean

Sârbul Pesic, care sezonul trecut a câştigat Cupa României cu BC Timişoara, crede că noua sa echipă poate reuşi să producă supriza în partida de astăzi. “Sunt conştient că meciul din Cupa României va fi unul foarte greu, echipa din Cluj a investit mult în ultima vreme,  are jucători foarte experimentaţi, care pot marca câte 20 de puncte foarte uşor. Dar sunt un om care are încredere în victorie la toate meciurile, deci şi la acesta. Putem reuşit cu sprijinul publicului, îi aşteptăm pe gălăţeni să vin cât mai mulţi la sală. Noi le promitem că vom da pe teren sută la sută din ce putem”, a declarat Milos Pesic.

Şi Andrei Petică consideră că echipa sa are forţa de a lupta de la egal la egal cu adversara de astăzi. „Avem primul  meci la nivelul cel mai înalt, pe care în abordăm cu încredere, ştim că avem forţa de a ne bate de la egal la egal”, a declarat Petică, unul dintre jucătorii care au promovat echipa în prima ligă.

Reguli modificate

Pentru actualul sezon al “Cupei României”, Federaţia Română de Baschet (FRB) a decis schimbarea regulamentului. Astfel, pe foaia de joc pot fi înscrişi maximum şase jucători străini, indiferent de ţara de origine, iar pe toată durata jocului trebuie să fie obligatoriu prezenţi pe teren minimum doi jucători români, spre deosebire de campionat, unde este obligatorie prezenţa unuia singur.

În faza a doua a Cupei României, sferturile de finală, vor accede opt echipe astfel: şase echipe care câştigă „dublele” din prima fază, precum şi alte două echipe dintre cele învinse, care pierd la diferenţa cea mică la scorul general. 

Meciul retur va avea loc pe 26 septembrie, la Cluj Napoca, iar primul joc din LNBM pentru Phoenix “U”, în compania formaţiei Energia Tg. Jiu, în deplasare, pe 3 octombrie. 

Citit 1520 ori Ultima modificare Marți, 22 Septembrie 2015 06:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.