NAVOMODELISM/ Noi succese în contul lui Sorin Mavru

NAVOMODELISM/ Noi succese în contul lui Sorin Mavru
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Rezultatele foarte bune se ţin scai de navomodelistul gălăţean Sorin Mavru. Legitimat la CS Universitatea, Sorin a obţinut, în acest an, mai multe rezultate notabile, care l-au făcut tot mai cunoscut în familia navomodeliştilor. Pe lângă rezultatele excelente dobândite în competiţiile externe, el s-a numărat, în ultima vreme, printre participanţii la concursurile naţionale. Numai în acest an, şi-a adjudecat şapte titluri de campion naţional şi trei de vicecampion, performanţe realizate la Galaţi şi Medgidia.

În prima parte a anului, a concurat în Italia, la Campionatul European, unde a cucerit o medalie de argint şi două de bronz. A urmat prima sa participare la un Campionatul Mondial - cel din Polonia, într-o companie extrem de numeroasă şi selectă, unde s-a clasat pe locul al 14-lea, la categoria F1E+1 kg.

Acum câteva zile, Sorin Mavru a fost prezent la un concurs open european, în oraşul slovac Komarno. S-a înscris pe lista participanţilor de navomodele electrice viteză, la patru clase. În două dintre acestea - Mini Eco Expert şi Mini Mono - a cucerit medaliile de argint. Celelalte două clase au fost Mono 1 şi Mono 2. Din ţara noastră au mai fost prezenţi trei concurenţi - doi din Arad (unul dintre ei cucerind bronzul la Mini Eco Expert) şi unul din Petroşani.

„A fost un concurs foarte important, organizat de federaţiile de specialitate din Slovacia şi Ungaria, iar printre participanţii de la Komarno s-au aflat şi o parte dintre cei pe care i-am întâlnit la Campionatul Mondial din Polonia. De aici, şi nivelul ridicat al concursului”, ne-a declarat Mavru.

În partea a doua a lunii octombrie, Sorin se va afla din nou în Italia. În localitatea Campo Galliano (din apropierea oraşului Modena), va avea loc un nou concurs open european. Până atunci, însă, Sorin Mavru îşi va face „încălzirea” la o cupă memorială organizată în Capitală, ce va avea loc pe 3 octombrie. Gălăţeanul va fi prezent printre concurenţi cu modelul FSR 15 cmc (cu combustie internă - metanol). Dar nu va renunţa nici la modelele din clasele electrice, care i-au adus atâtea şi atâtea satisfacţii, înscriindu-se în concurs şi la Mono 2 şi FSR.

Citit 2533 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2015 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.