Miroslav Popov, noul selecţioner al "naţionalei" de BASCHET, vrea două jucătoare de la Phoenix

Miroslav Popov, noul selecţioner al "naţionalei" de BASCHET, vrea două jucătoare de la Phoenix
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Romina Filip şi Hanna Demeter sunt dorite la lotul naţional de Miroslav Popov, fost selecţioner al Serbiei timp de şase ani, cel care a preluat conducerea tehnică a echipei feminine a României de la gălăţeanul Florin Nini


Sârbul Miroslav Popov este noul selecţioner al echipei de baschet senioare a României, în urma deciziei gălăţeanului Florin Nini de a renunţa la acest post pentru a se putea dedica în totalitate clubului Phoenix, unde este manager general şi totodată antrenor al formaţiei masculine ce activează în Liga Naţională. Nini şi-a motivat decizia prin schimbările survenite în programul echipei naţionale, care se suprapune cu cel al echipei de club.

Popov, 58 de ani, a fost antrenorul principal al naţionalei Serbiei în perioada 1999-2005, cu care a reuşit o clasare pe locul cinci la Campionatul European din 2001, locul opt în ediţia din 2003, dar şi o clasare pe locul zece la Campionatul Mondial de baschet feminin din 2002.

Miroslav Popov este, totodată, pentru al patrulea sezon consecutiv, la conducerea staffului tehnic al echipei CSU Alba Iulia, formaţie cu care cucerit un trofeu european în 2014 (CEWL – Liga Central Europeană), medalia de bronz în Campionatul Naţional şi locul al doilea în “Cupa României” în 2015.

Popov s-a declarat onorat de numirea din partea Federaţiei Române de Baschet şi a spus că obiectivul său este calificarea la turneul final al Campionatului European din 2017. “Este o onoare pentru mine să lucrez cu echipa naţională a României. Îmi doresc să reuşim calificarea la EuroBasket 2017, din Cehia. Am lucrat multă vreme cu naţionala Serbiei, cunosc şi celelalte echipe naţionale. Sper să facem o echipă bună şi să colaborez foarte bine cu fetele care au jucat în ediţia din acest an a turneului final. Dacă vom fi în relaţii bune, putem avea o echipă frumoasă”, a spus Popov.

“Predarea” ştafetei s-a făcut la Galaţi

Florin Nini a predat ştafeta naţionalei chiar la Galaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, când sârbul Popov a venit cu echipa de club pentru disputarea meciului din cadrul etapei a treia a Ligii Naţionale dintre Phoenix şi CSU Alba Iulia, scor 65-70.

Cei doi au avut o întâlnire dedicată special discuţiilor legate de echipa naţională. “I-am solicitat câteva detalii ale activităţii sale la echipa naţională”, a spus Popov, care a primit şi felicitări din partea fostului selecţioner, cel care l-a susţinut şi votat în Biroul Federal. “L-am felicitat pentru preluarea echipei naţionale. Am vorbit despre tacticile pe care eu le-am folosit, despre nucleul de jucătoare şi despre modul de pregătire a meciurilor. Este bine ca echipa, pe nucleul deja creat, să aibă continuitate, în condiţiile în care este un timp foarte scurt pentru el pentru că modul de calificare s-a schimbat, astfel că discuţiile dintre noi au fost importante”, a declarat Florin Nini.

Şi Demeter este în atenţia lui Popov

Din lotul cu care Florin Nini a pregătit Campionatul European, desfăşurat în luna iunie, au fost prezente şi două jucătoare atunci la echipa gălăţeană Phoenix; Gabriela Cursaru, care în acest sezon evoluează în prima ligă germană, şi Romina Filip în continuare la Phoenix. Popov a declarat că aceasta din urmă va face parte în continuare din lotul naţional, adăugând că îşi doreşte şi o altă jucătoare de la Phoenix. „Filip va fi în continuare în echipă, iar Hanna Demeter este în atenţia mea în vederea convocării la lot”, a spus noul selecţioner.

Demeter (21 de ani), venită la Phoenix din această vară, a făcut parte din echipa naţională de junioare Under 18. “Mă bucur foarte mult că am fost nominalizată să fac parte din lotul naţional de senioare. Nu este prima selecţie la un lot naţional, am mai fost în cel de Under 18 şi primesc vestea cu mare bucurie. Este un pas înainte pentru mine şi voi încerca sa dau tot ce pot ca să progresez”, a spus Hanna Demeter.

Luna viitoare, primele meciuri

România face parte din Grupa H a preliminariilor, alături de reprezentativele Bosniei-Herţegovina, Turciei  şi Israelului. Primele meciuri din campania de calificare la Europenele din 2017 vor avea loc luna viitoare, cu Israel (25 noiembrie, deplasare) şi cu Bosnia (29 noiembrie, acasă). Următoarele partide se vor disputa în februarie 2016 şi noiembrie 2016.

La ediţia din acest an a “europenelor”, România a jucat la turneul final, din postura de ţară gazdă, într-o grupă dificilă, alături de Ucraina, Cehia , Muntenegru şi Franţa, din care nu a reuşit calificarea.

Citit 1242 ori Ultima modificare Marți, 13 Octombrie 2015 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.