Câţi BANI s-au strâns la SEMIMARATONUL Galaţi 2015

Câţi BANI s-au strâns la SEMIMARATONUL Galaţi 2015
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Mai puţini alergători decât la prima ediţie, dar o organizare mult îmbunătăţită * Beneficiarii sunt mulţumiţi şi recunoscători participanţilor


La mai bine de o lună după ce s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Semimaratonului Galaţi 2015 (13 septembrie), am reuşit să obţinem informaţiile legate de sumele strânse de cei aproximativ 300 de alergători, care au participat la una dintre probele concursului, semimaraton, cros, ştafetă sau cursa populară.

Evenimentul a fost organizat de Grupul de Iniţiativă pentru înfiinţarea Fundaţiei Comunitare Galaţi (FCG), care a strâns cu ajutorul alergătorilor şi a donatorilor suma de 15.375 de lei, din care 13.800 de lei vor fi viraţi în conturile celor 11 ONG-uri care au aplicat.

Iată cum stau lucrurile pentru fiecare ONG în parte: Aleargă pentru copiii speciali - 3.550 lei (3.200 vor fi viraţi), Alergând ofer o şansă persoanelor cu dizabilităţi - 850 (800), Biblioteca ARTistică - 340 (300), Copiii din Valea Oraşului - 2.895 (2.600), GROW - 300 (270), Împreună alergăm pentru sănătatea copiilor - 3.470 (3.100), Sterilizarea câinilor - 990 (900), Un sat, un copil - 800 (700), Vreau să merg şi eu ca tine - 820 (700), Zâmbeşte - 240 (200) şi Zestrea verde - 1.120 (1.000).

"Banii care s-au strâns în urma taxei de participare şi a donaţiilor vor fi viraţi beneficiarilor în prima jumătate a lunii noiembrie, 90 la sută din sumă, conform discuţiilor avute anterior cu toate ONG-urile care şi-au depus proiecte. S-a întârziat puţin virarea banilor, pentru că abia ne-au ieşit actele de la fundaţie", a declarat Cristi Ochiu. Acesta a mai menţionat că banii au fost încasaţi de ONG-ul "ES Sphere", de altfel unul dintre cele care au aplicat la proiectele din acest an şi „care pe baza unui contract de donaţie va face viramentul în contul fundaţiei, imediat ce este activat contul curent al FCG. Apoi, noi, cei de la FCG vom vira mai departe către ONG-urile beneficiare", a mai spus Ochiu.

ONG-urile sunt mulţumite

Cum mare parte dintre cauzele aduse pe tapet de ONG-urile gălăţene priveau partea socio-umanitară, beneficiarii indirecţi ai semimaratonului s-au declarat mulţumiţi de banii strânşi în luna septembrie. Dintre aceştia, Asociaţia de sprijin pentru Părinţii şi copiii cu autism (APCA) consideră că ajutorul venit din partea comunităţii gălăţene mai face un pas spre normalitate.

„Cu ajutorul celor care au alergat sau au donat, am reuşit să strângem un sfert din bugetul proiectului cu care ne-am înscris. Suntem convinşi însă că prin alte acţiuni caritabile sau chiar prin prevederea 2 la sută putem completa suma necesară. Sprijinul comunităţii ne va ajuta să ne permitem, deocamdată pentru trei luni, supervizarea continuă a orelor de terapie ABA şi logopedie de la APCA, de către un specialist cu experienţă de opt ani în domeniu şi cu acreditare internaţională RBT, psihoterapeut Gina Seria. Mai mult, tot datorită fondurilor strânse, toţi terapeuţii noştri vor beneficia de formare continuă, într-un domeniu aflat într-o evoluţie continuă şi unde tehnica de lucru cântăreşte enorm în întreg procesul de recuperare şi integrare a unui copil cu autism. Avem convingerea că tot acest demers în care s-au implicat şi gălăţenii va aduce un plus vital de calitate pentru orele de terapie de la APCA, ce se va reflecta cu siguranţă în progresele copiilor cu autism”, a declarat preşedinta Nicoleta Lupoae, mulţumind fiecărui alergător şi fiecărui donator în parte.

Beneficiarii direcţi ai semimaratonului au fost toţi acei gălăţeni care au putut participa la o cursă de fond şi semifond în oraşul lor, Galaţiul fiind astfel pus pe harta competiţiilor naţionale.

Citit 2030 ori Ultima modificare Luni, 26 Octombrie 2015 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.