VEZI AICI ultimul minut din SENZAŢIONALUL MECI al BASCHETBALIŞTILOR de la Phoenix cu dinamoviştii (VIDEO)

VEZI AICI ultimul minut din SENZAŢIONALUL MECI al BASCHETBALIŞTILOR de la Phoenix cu dinamoviştii (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Echipa masculină de baschet Phoenix Galați a câștigat, joi seară, cu scorul 90-76 (28-14, 24-15, 17-29, 21-18), partida de pe teren propriu cu Dinamo Bucureşti, din etapa a cincea a Ligii Naţionale.

Deşi în sezonul trecut Phoenix câştigase toate cele trei meciuri din liga secundă contra echipei bucureştene, acum Dinamo pornea favorită după ce în vară a avut un buget consistent pentru transferuri, cu care şi-a fortificat serios lotul. De altfel, Dinamo câştigase trei din cele patru meciuri de campionat din acest sezon, în timp ce Phoenix avea un singur succes, astfel că rezultatul de joi seară înregistrat în Sala Sporturilor Dunărea reprezintă o surpriză plăcută pentru publicul gălăţean.

Phoenix şi-a conturat victoria în mare măsură în prima jumătate a meciului, perioadă în care a evoluat senzaţional. Formaţia antrenată de Florin Nini s-a apărat foarte bine şi totodată a excelat în faza ofensivă, astfel că la pauză mare conducea la o diferenţă foarte mare pentru jumătatea unui meci, de 23 de puncte (scor 52-29). Dinamo şi-a crescut nivelul de joc din sfertul al treilea, cu o serie de cinci aruncări de trei puncte a redus din diferenţă şi la începutul sfertului patru se apropiase îngrijorător, până la o diferenţă de 10 puncte. Phoenix a arătat maturitate, reuşind să treacă cu brio peste momentul dificil, s-a dus la un ecart de 16 puncte şi la final a bifat a doua victorie consecutivă pe teren propriu.

Antrenorul gălăţean Florin Nini s-a declarat mulţumit de performanţa echipei sale. „A fost un joc de echipă de excelent. Vreau să felicit întreaga echipă, cei care au intrat pe parcursul meciului şi-au făcut pe deplin datoria. E foarte important când ai ajutorul celor care intră de pe bancă. Este o victorie mare, este o victorie care ne dă un plus de încredere pentru ceea ce urmează. Era un meci de care mă temeam, Dinamo a investit în jucători de valoare, dar noi am fost astăzi o echipă în adevăratul sens al cuvântului”, a spus Nini.

Pentru Phoenix au evoluat Lemyk (21 puncte, 8 recuperari, 4 pase decisive), Tresac (18-1-1), Bojovic (11-8-6), Pesic (9-5-3), Rohde (8-6-0), Threatt (7-2-5), Țelinoiu (7-1-3, bilanț excelent pentru 5 min. si 35 de secunde jucate), Pârlog (7-2-1), Petică (2-0-2) şi Borşa.

Ultimul minut al partidei Phoenix Galati 90 - 76 Dinamo Bucuresti, din cadrul etapei a V-a din Liga Nationala de baschet masculin.

Posted by Sonia Baciu on Thursday, October 29, 2015

Foto şi video Sonia Baciu

 

Citit 1475 ori Ultima modificare Vineri, 30 Octombrie 2015 15:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.