PUGILISTUL gălăţean LUCIAN BUTE se pregăteşte pentru DUELUL de sâmbătă susţinut de românii din Canada. IMAGINI VIDEO de la ANTRENAMENTUL PUBLIC
Foto: Lucian Bute s-a fotografiat alături de suporterii români, la finalul antrenamentului. În imagine, împreună cu Carmen Ţîbîrnă

PUGILISTUL gălăţean LUCIAN BUTE se pregăteşte pentru DUELUL de sâmbătă susţinut de românii din Canada. IMAGINI VIDEO de la ANTRENAMENTUL PUBLIC
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Pugilistul gălăţean mizează pe susţinerea a cel puţin 10.000 de suporteri la meciul cu DeGale, de sâmbătă noaptea, în care încearcă recucerirea centurii de campion mondial


Pugilistul gălăţean Lucian Bute a rămas un campion, cel puţin în inimile iubitorilor de box, care l-au primit cu multă căldură, duminică, în complexul comercial Laurier din Quebec, la antrenamentul public dinaintea duelului de sâmbătă, împotriva englezului James DeGale - campionul mondial al versiunii IBF la categoria supermijlocie, de la care va încerca să îşi recâştige centura IBF, pe care a deţinut-o în perioada 2007-2012.

În jurul ringului s-au aflat şi zeci de români, care i-au scandat numele pugilistului gălăţean pe aproape toată durata antrenamentului şi au fluturat drapelul naţional.

Încântat de susţinere, Bute a spus că sprijinul publicului îl va ajuta mult în încercarea de a redeveni campion mondial. „Cu siguranţă, este foarte important să lupt în faţa propriilor suporteri. Vor fi probabil 10.000-12.000 de persoane, care îmi vor da energie pozitivă şi mă vor împinge spre victorie”, a declarat Bute, după antrenamentul public.

 

DIRECT / LIVE

Posted by Lucian Bute on Sunday, November 22, 2015

 

Cu un palmares impresionat (32 victorii - din care 25 prin KO - şi doar două înfrângeri), Bute a arătat în ring că este în formă bună, antrenamentul fiind unul nu foarte lung, dar intens. „Pot să vă asigur că nu va fi un meci uşor pentru DeGale. Cantonamentul meu a mers aşa cum trebuie, sunt în formă şi nimic nu mă poate opri. Acea înfrângere (n.r. - în faţa lui Froch, din 2012) m-a afectat psihic şi fizic. Mi-a luat ceva vreme să îmi revin şi cel mai important este faptul că nu mă mai doare”, a spus Bute, la finalul antrenamentului.

Gălăţeanul a subliniat şi cu această ocazia că pauza de 19 luni, dintre înfrângerea în faţa lui Pascal din ianuarie 2014 şi revenirea din august 2015 în faţa italianului Andrea DiLuisa - cu victorie prin KO tehnic în runda a patra, a fost benefică la toate nivelurile. „Am făcut un pas înapoi, care mi-a permis să mă gândesc la mine. De când am ajuns la profesionişti, în 2003, nu am avut pauze lungi. Am fost mereu activ, cu 3-4 meciuri anual. Acum sunt din nou la potenţialul maxim”, a mărturisit fostul campion român.

Noul său antrenor, Howard Grant, a subliniat că Bute şi-a regăsit încrederea şi are din nou un moral ridicat: „Starea lui de spirit este excelentă, este foarte pozitiv şi încrezător. Lucian este fericit să fie acolo şi zâmbeşte mereu. Nu vreau să vorbesc despre trecut, ci despre viitor, iar viitorul ne arată că va fi noul campion”, a spus Grant.

Altfel, Bute a mai spus că este pregătit să răspundă cu aceeaşi monedă dacă DeGale va avea un stil „murdar”: „Am urmărit, şi eu, şi antrenorul, multe meciuri ale lui DeGale. Da, are un stil ciudat, loveşte cu capul, voi fi atent. Dacă va boxa aşa, voi fi nevoit să îi răspund cu aceeaşi atitudine”.

DeGale a ajuns în Quebec la mijlocul săptămânii trecute. În vârstă de 29 ani, cu 21 victorii și o înfrângere în palmares, el îşi va apăra pentru prima oară centura IBF, câştigată în faţa americanului Andre Dirrell, în luna mai.

Meciul Bute - DeGale va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 4.00 în România.

Citit 2724 ori Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2015 12:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.