Eveniment aşteptat la Galaţi de 78 de zile: A CÂŞTIGAT OŢELUL!
Foto: Foto Sorin Pană

Eveniment aşteptat la Galaţi de 78 de zile: A CÂŞTIGAT OŢELUL!
George Cârjan a trăit bucuria golului marcat pentru prima dată de la precedenta victorie a Oţelului, 2-1 cu Bucovina Pojorâta, din 19 septembrie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi a învins, scor 3-0, formaţia Rapid CFR Suceava, într-o partidă disputată sâmbătă, pe teren propriu, în cadrul etapei a 18-a din Liga 2, ultima din acest an. Golurile au fost marcate de Cârjan (min. 44), Robert Ciurea (min. 79) şi Ionuţ Constantinescu (min. 90+2).

A fost un duel al echipelor aflate într-o prelungită perioadă de impotenţă, Oţelul venea după 12 partide la rând fără victorie, iar Rapid CFR Suceava după o serie de şapte jocuri fără să câştige. Totodată, a fost o confruntare între două formaţii cu mari probleme de efectiv. La Oţelul au lipsit Avram, C. Miron, Stănescu, Chipirliu, Diara şi Murgoci, în timp ce oaspeţii au venit fără şase jucători: Daniel Bălan, Ciprian Sumanariu, Sorin Ciobanu, Marius Onciu şi Dănilă – accidentaţi, plus Golofca suspendat. De altfel, formaţia suceveană a avut pe foaia de joc un jucător mai puţin la rezerve faţă de numărul maxim permis, iar necazurile acestei s-au amplificat serios încă din prima prima repriză, când alţi doi jucători s-au accidentat şi a fost nevoie să fie înlocuiţi: Svachi în minutul 6 şi Sava în minutul 28.

Absenţele, mai numeroase în tabăra oaspeţilor, s-au simţit din plin în joc, unul dominat de Oţelul. Gălăţenii au avut trei mari ocazii de a înscrie prin Cârjan (26’) – singur cu portarul dar a tras în acest, Tătar (28’) – şut puternic din afara careului scos greu de portar şi Stoian (40’), Oţelul reuşind în cele din urmă să marcheze înainte da pauză prin Cârjan (44’), care a reluat cu capul în plasă o centrare a lui Ed. Dumitru din corner.

Sucevenii au avut în această parte a meciului o singură mare ocazie de a înscrie, prin Semeghin, şutul înşelător de la 25 de metri al fostului jucător de la Oţelul fiind scos de Grecu, de la vinclu.

La două minute de la reluare, Enciu a avut o bună oportunitate de a egala, dar din şase metri, fără niciun adversar în preajmă, a reluat cu capul slab, mult peste poartă. Oţelul a continuat să domine dar fără periculozitate în faţa porţii, pentru ca din minutul 65 aspectul jocului să se schimbe radical şi echipa gălăţeană să treacă prin mari emoţii în urma unui gest stupid al mijlocaşului Ionuţ Codreanu. Acesta a făcut un fault de “galben”, imediat şi-a bruscat adversarul, iar arbitrul l-a pedepsit arătându-i câte un cartonaş galben pentru fiecare din cele două “infracţiuni” şi, implicit, pe cel roşu.

În superioritate numerică, oaspeţii au forţat egalarea, au pus o presiune din ce în ce mai puternică pe defensiva Oţelului. Însă, Semeghin n-a fructificat două lovituri libere de la marginea careului, iar apoi gălăţenii au închis soarta meciului chiar de la prima oportunitate de contraatac avută: Ciurea a scăpat singur cu portarul de la 30 de metri, Hînţasu a ezitat în primă fază să iasă iar gălăţeanul a trecut de el şi a marcat pentru 2-0. În minutul 82 s-a restabilitat egalitatea numerică a forţelor din teren, Vrabie fiind eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben pentru proteste la o fază în care a reproşat neacordarea unui penalty la un duel cu Asanache.

În al doilea minut de prelungiri, Oţelul a mai înscris încă o dată, cu un şut superb al lui Ionuţ Constantinescu de la marginea careului şi astfel şi-a închis seria neagră chiar la ultimul meci din acest an, obţinând prima victorie după 78 de zile. Totodată, echipa gălăţeană a marcat în acest meci de trei ori mai multe goluri decât reuşise în precedentele opt meciuri la un loc!

Oţelul a evoluat în următoarea componenţă: Grecu – Marus, Cojoc, Asanache, R. Ciurea – Tătar, I. Codreanu – C. Stoian (Adăscăliţei, min. 46), Sefer (Dajbog, min. 70), Ed. Dumitru (I. Constantinescu, min. 63) – Cârjan. Antrenor Daniel Florea.

 

Citit 2726 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2015 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.