Weekend plin de BASCHET, la Sala „Dunărea”. Phoenix, ultimul cuplaj al anului

Weekend plin de BASCHET, la Sala „Dunărea”. Phoenix, ultimul cuplaj al anului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* În Liga Naţională, formaţia feminină va juca cu "U" Cluj, iar cea a băieţilor cu Energia Tg. Jiu


Echipele clubului Phoenix vor juca sâmbătă, 12 decembrie, pe teren propriu, în ultimul cuplaj baschetbalistic al anului din Sala Sporturilor "Dunărea".

Fetele vor întâlni, de la ora 17,00, formaţia „U” Cluj, într-un meci contând pentru etapa a 13-a din Liga Naţională. Echipa antrenată de Eugenio Rodrigues şi Andreea Şoptică abordează partida de pe locul opt, cu 15 puncte, în timp ce echipa clujeană se află pe locul cinci, cu 17 puncte, dar şi cu un meci în plus. În tur, Phoenix a pierdut la 19 puncte diferenţă, 62-81, după un meci în care au lipsit două dintre jucătoarele importante, Romina Filip (accidentată în primul sfert de joc) şi Amanda Frost, accidentată la un antrenament înaintea partidei.

Antrenorul Eugenio Rodrigues a spus că, deşi adversara şi-a întărit lotul prin câteva transferuri, are încredere în echipa sa. „Am pierdut în faţa lor în tur, dar am avut şi câteva accidentări. "U" Cluj este o echipă puternică, mai ales acum, după pauza competiţională, în care şi-a întărit lotul. Ştim că este o formaţie de calibrul CSU Alba Iulia sau Târgovişte, în faţa cărora am pierdut la scor strâns”, a spus Rodrigues.

Formaţia gălăţeană abordează jocul cu un moral la cote ridicate, după calificarea la turneul final al Cupei României şi câştigarea meciului din ultima etapă a turului campionatului, în deplasare, în faţa formaţiei Danzio Timişoara (scor 89-80).

Pentru acest meci sunt indisponibile trei jucătoare din lotul gălăţean, Bianca Nini, Mădălina Geleriu şi Mihaela Hurduc. „În acest context, ne va fi mai greu, dar nu imposibil”, a declarat Florin Nini, managerul clubului.

Apoi, de la ora 19,00, baschetbaliştii de la Phoenix vor juca în cadrul primei etape a returului Ligii Naţionale, cu Energia Tg. Jiu. Antrenorul echipei gălăţene, Florin Nini, îşi doreşte să rupă seria înfrângerilor, dar şi o revanşă în faţa fostei sale echipe din sezonul 2013-2014. „Vrem să ne luăm revanşa. Energia este o echipă bună, care s-a calificat în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, este puternică şi şi-a intrat în ritm, învingând Steaua şi "U" Cluj. Noi venim după două meciuri mai puţin reuşite şi vrem să facem un  joc bun în faţa publicului nostru”, a spus Nini.

În confruntarea din tur dintre cele două echipe, Phoenix a pierdut la debutul în prima ligă cu scorul de 62-72 şi abordează partida de sâmbătă de pe locul nouă, cu 15 puncte, la egalitate cu Energia, dar cu un joc în plus.

Altfel, duminică, 13 decembrie, echipa masculină din eşalonul secund Phoenix II va juca, pe teren propriu, cu formaţia Dinamo II (ora 14.00), într-un meci contând pentru etapa a 9-a, iar de la ora 16,00, fetele se vor confrunta cu satelitul CSM Târgovişte, într-un meci din etapa a şasea a Ligii I.

Foto Sonia Baciu

Citit 1275 ori Ultima modificare Vineri, 11 Decembrie 2015 19:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.