HOCHEI/ Joi, adevărata finală a "Cupei României"

HOCHEI/ Joi, adevărata finală a "Cupei României"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Cele mai bune echipe ale momentului, Dunărea şi HSC Miercurea Ciuc, se întâlnesc în grupă, chiar în prima zi a turneului * Miza este maximă, învinsa va rămâne cu şanse minine la câştigarea trofeului


Echipa de hochei pe gheaţă CSM Dunărea va participa, de joi până duminică, respectiv 17 - 20 decembrie, la turneul "Cupei României", ediţia 2015-2016, competiţie la care formaţia gălăţeană are ca obiectiv câştigarea celui de-al doilea trofeu din acest an, după cel de campioană, obţinut în primăvară. Turneul va avea loc la Gheorgheni.

"Noi facem tot posibilul să câştigăm grupa, să intrăm astfel în finală, să câştigăm Cupa şi să o aducem la Galaţi. Acesta e obiectivul nostru pentru anul acesta, iar pentru tot sezonul să câştigăm şi campionatul", a declarat fundaşul Botond Flinta, care a revenit în echipa gălăţeană după o accidentare ce l-a ţinut pe margine la Cupa Continentală.

Cele şase formaţii participante au fost împărţite în două grupe a câte trei, câştigătoarele de grupe urmând să joace duminică în finala mare, iar clasatele pe locul doi în finala mică.

Tragerea la sorţi a fost una total defavorabilă principalelor pretendente la trofeu. Primele trei clasate în Liga Naţională, Dunărea, HSC Miercurea Ciuc şi Corona Braşov, au fost repartizate în grupa A, astfel că cele mai bune formaţii ale momentului nu se vor putea întâlni în finale.

Primul meci, adevărata finală

De altfel, primul meci al acestei grupei, programat joi, 17 decembrie, de la ora 19,00, între Dunărea Galaţi şi HSC Miercurea Ciuc, este considerat adevărata finală, având în vedere că cele două formaţii sunt la egalitate în fruntea clasamentului Ligii Naţionale, cu un avans de şapte puncte faţă de Corona şi unul mult mai mare, începând de la 20 de puncte, faţă de echipele din Grupa B (Steaua, Progym Gheorgheni şi Sportul Studenţesc).

Bogdan Popa, unul dintre portarii echipei gălăţene, consideră decisiv meciul din joi seară. "Primul obstacol şi cel mai important este primul meci, cu Miercurea Ciuc, care a dovedit, de când a adus antrenorul şi jucători din Rusia, că a schimbat total disputa din campionat. Cred că primul meci va fi un fel de finală", a spus Bogdan Popa.

În condiţiile în care antrenorul principal Marius Trandafir a fost nevoit să plece cu echipa naţională Under 20, unde este secund, la un turneu de pregătire în Slovacia, în perspectiva Campionatului Mondial, în conducerea tehnică a echipei gălăţene pentru acest turneu a revenit antrenorul Cornel Chiriţă, care s-a aflat în această postură şi în finalul triumfător din sezonul trecut.

Pentru că meciul de joi seară este considerat decisiv, Trandafir şi-a făcut temele înainte de a pleca la echipa naţională: a mers la Miercurea Ciuc şi a urmărit formaţia harghiteană jucând, duminică, în Liga Mol, concluziile fiindu-i transmise imediat lui Cornel Chiriţă.

Cu braşovenii, sâmbătă

Vineri, Dunărea va avea zi de fără meci, în Grupa A urmând să se joace partida HSC M. Ciuc - Corona (ora 19,00). Apoi, sâmbătă, Dunărea va întâlni Corona Braşov, de la ora 15,00.

Turneul va fi deschis joi, de la ora 15,00, de meciul Steaua - Sportul. din Grupa B. Vineri, în această grupă, tot de la ora 15,00, va fi partida Progym - Sportul, pentru ca sâmbătă, de la ora 19,00, să se joace partida Progym - Steaua, decisivă pentru desemnarea calificatei în finala mare, în condiţiile în care Sportul - cu înfrângeri pe linie în campionat - nu poate emite pretenţii.

Finalele sunt programate duminică, cea pentru locul 3 de la ora 15,00, iar cea pentru câştigarea trofeului de la ora 19,00.

În caz de egalitate, după cele trei reprize obişnuite în meciurile din grupe, va urma o repriză de prelungiri, de 5 minute, iar dacă egalitatea va persista se va trece la loviturile de departajare. În finala mică, în caz de egalitate, repriza suplimentară va fi de 10 minute, iar dacă va fi egalitate în finala mare, după expirarea timpului regulamentar, meciul va fi prelungit cu o repriză de 20 de minute.

Pentru prima dată, turneul "Cupei României" se va juca cu pucuri personalizate, pe o parte fiind inscripţionată sigla federaţiei, iar pe cealaltă imaginea trofeului şi textul "Cupa României 2016".

Citit 1761 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Decembrie 2015 22:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.