BASCHET/ Fetele de la Phoenix joacă în deplasare
Foto: Foto Sonia Baciu

BASCHET/ Fetele de la Phoenix joacă în deplasare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa feminină de baschet Phoenix va juca, astăzi (ora 19,00), în deplasare, cu formaţia ICIM Arad, într-un meci contând pentru etapa a 12-a din Liga Naţională (LNBF). În tur, Phoenix a câştigat în faţa medaliatei cu bronz din sezonul trecut, cu scorul 77-75, oferind publicului gălăţean o victorie de poveste.

Astăzi, Phoenix abordează partida de pe locul şapte, cu 17 puncte (6 victorii şi 5 înfrângeri), în timp ce Arad se află pe locul cinci, cu 19 puncte (8 victorii şi 3 înfrângeri).

Antrenorul Eugenio Rodrigues spune că reuşitele din ultimele patru etape le-au motivat pe jucătoare, pe care le consideră capabile de încă o surpriză. "Vor fi două meciuri în deplasare, în trei zile. Am fost foarte îngrijorat de acest meci (n.r. - cu U Cluj) pe care l-am jucat la doar două zile după cel din "Cupa României", dar acum nu mai am motive de îngrijorare. Fetele au arătat că putem juca cu orice echipă, chiar şi la distanţă mică de timp. Va fi greu, pentru că atât Aradul, cât şi Alba sunt echipe foarte bune. Avem patru victorii la rând, suntem motivaţi, aşa că cine ştie? Jucătoarele tinere pot veni cu ceva la care nu te aştepţi", a declarat Rodrigues.

După acest meci, fetele de la Phoenix se vor deplasa direct la Alba Iulia, unde vor juca într-un meci din etapa a 14-a din LNBF, cu CSU Alba Iulia, pe 19 decembrie.

Altfel, marţi seară, CSU Alba Iulia s-a calificat în Final Four-ul „Cupei României”. CSU a câştigat meciul din returul „sferturilor”, în faţa echipei "U" Cluj, scor 69-65, după ce în tur a pierdut, scor 62-63, acesta fiind cea mai echilibrată „dublă” a sferturilor de finală. Phoenix s-a calificat, în premieră, după victoriile în faţa echipei CSBT Alexandria, a treia finalistă este Sepsi Sf. Gheorghe, iar ultima echipă care va intra în Final Four va fi stabilită pe 28 ianuarie 2016, dintre CSU Olimpia Braşov şi ICIM Arad.

Citit 1190 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Decembrie 2015 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.