FOTBALUL gălăţean, la ora BILANŢULUI - Juniorii FC Oţelul, invincibili în campionatul naţional
Foto: Foto Marius Negri

FOTBALUL gălăţean, la ora BILANŢULUI - Juniorii FC Oţelul, invincibili în campionatul naţional
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Una dintre echipele gălăţene participante în Campionatele Naţionale ale juniorilor A şi B încheie anul în fruntea Seriei a II-a, fără nicio înfrângere. Performera este formaţia juniorilor mari de la FC Oţelul, care a realizat un bilanţ remarcabil: a susţinut 14 meciuri, a obţinut 12 victorii şi două egaluri; a marcat 45 de goluri (o medie de 3,2 goluri pe meci) şi a primit doar şapte (0,5 goluri pe meci).

Echipa este  antrenată de Stelian Bordieanu, fost mare portar al clubului gălăţean, care a reuşit să alcătuiască o echipă disciplinată, o adevărată familie, cu jucători care s-au evidenţiat meci de meci. Din cele 14 meciuri, trei au fost mai dificile, dar până la urmă au fost depăşite cu brio: jocurile de la Buzău (scor 2–1), Rm. Sărat (3–2), dar în special în deplasare cu Steaua, principala contracandidată la şefia seriei, unde scorul a fost egal, 1–1, după ce juniorii noştri au trimis şi de două ori în bară.

Lotul este alcătuit din 21 de jucători talentaţi, majoritatea elevi în clasele X-XII, plus un student, fundaşul Maftei. Cei mai mici ca vârstă într-un campionat pentru cei de până la 18 ani) sunt Antonio Sefer şi Andrei Bordieanu, ambii având numai 15 ani. Şase dintre juniori au evoluat şi la echipa mare, în Liga a II-a, acumulând experienţă din confruntările cu adversari seniori. Aceştia sunt: Istrate, care a marcat în succesul de la Brăila (1–0), R. Codreanu, I. Codreanu, Blănaru, Iorguş şi Sefer.

Marcatorii celor 45 de goluri îl au în frunte pe Florin Toma – cu 13 reuşite, urmat de Perju şi Blănaru – câte 8, Istrate şi R. Codreanu – câte 4, Lepădatu – 3 şi cinci jucători cu câte un gol: Chiriac, A. Bordieanu, Cristof, Maftei şi R. Gheorghe.

În afara acestor marcatori, din lotul prezentat din tur au mai făcut parte: Ştefan Bordieanu, Vădeanu – Oprea, Iorguş, Manău, Anghele, M. Petică, C. Petică, I. Codreanu şi Sefer.

Să mai spunem că Stelian Bordieanu (ajutat de preparatorul fizic Dorin Radu) a „păstorit” un grup de tineri foarte talentaţi şi disciplinaţi, dovadă fiind cele doar 18 cartonaşe galbene şi unu singur roşu (şi acela din două galbene).

În prezent, juniorii şi stafful tehnic se află într-o binemeritată vacanţă, urmând ca pregătirile pentru partea a doua a campionatului să fie reluate în ianuarie.

Citit 2574 ori Ultima modificare Vineri, 13 Mai 2016 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.