BASCHET/ Phoenix încheie anul cu meciuri în deplasare
Foto: Foto Sonia Baciu

BASCHET/ Phoenix încheie anul cu meciuri în deplasare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipele de seniori ale Clubului Phoenix încheie anul cu două partide în deplasare. Astfel, echipa feminină va juca, luni, 28 decembrie, de la ora 12,00, cu formaţia Rapid, într-un meci contând pentru etapa a 16-a din Liga Naţională (LNBF).

Romina Filip, căpitanul echipei gălăţene, spune că partida de luni nu va fi la fel de uşoară ca aceea cu CSM Satu Mare. „Nu cred că va fi la fel de uşor. Trebuie să avem grijă, căci Rapidul este o echipă care poate să surprindă. Trebuie să ne facem treaba, pentru a nu lăsa loc de surprize”, a declarat Filip. Şi antrenorul Eugenio Rodrigues priveşte cu alţi ochi partida, din retur, în faţa Rapidului şi spune că revenirea Florinei Diaconu (n.r. - a absentat o perioadă din echipa bucureşteană) poate face meciul ceva mai greu. „Cu Rapid nu va fi la fel ca în tur. Le-am învins destul de uşor, dar faţă de atunci au un jucător în plus, astfel că trebuie să fim atenţi. Rapid este o echipă mai bună decât CSM Satu Mare”, a declarat Rodrigues.

În tur, Phoenix a câştigat cu scorul 89-45, iar luni abordează partida de pe locul al cincilea, cu 21 de puncte (şapte victorii şi şapte înfrângeri), în timp ce Rapid se află pe ultimul loc, cu 15 puncte (o victorie şi 13 înfrângeri).

Altfel, echipa masculină Phoenix va juca, luni, 28 decembrie, de la ora 18,00, cu formaţia BC Timişoara, într-un meci contând pentru etapa a 15-a din Liga Naţională.

Phoenix abordează meciul de pe locul 10, cu 17 puncte, în timp ce Timişoara se află pe ultimul loc, cu 16 puncte.

Antrenorul Florin Nini consideră că acest meci este foarte important, mai ales că, faţă de tur, adversara a adus îmbunătăţiri lotului. „Trebuie să luăm în seamă că Timişoara s-a întărit, şi-a adus jucători puternici şi şi-a rezolvat problemele financiare. Cu siguranţă, meciul va fi unul dificil, dar mergem cu un singur gând, acela de a câştiga”, a declarat Nini.

Citit 983 ori Ultima modificare Duminică, 27 Decembrie 2015 16:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.