Gălăţeanca Patricia Ţig joacă în China, înaintea Openului australian

Gălăţeanca Patricia Ţig joacă în China, înaintea Openului australian
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Gălăţeanca începe noul sezon la Shenzhen cu speranţa de a-şi continua ascensiunea în topul mondial, avându-l din nou ca antrenor pe Răzvan Sabău


Jucătoarea de tenis Patricia Maria Ţig, locul 123 în ierarhia mondială, va începe anul 2016 pe tărâm chinezesc, prin participarea la turneul WTA de la Shenzhen, dotat cu premii totale de 426.750 de dolari, care se va desfăşura în perioada 3-9 ianuarie. În timp ce Ţig (21 de ani) se află pe tabloul de calificări al turneului, pe cel principal sunt înscrise nu mai puţin de trei jucătoare românce: Irina-Camelia Begu (locul 31 WTA), Monica Niculescu (locul 39 WTA) şi Andreea Mitu (locul 96 WTA).

După acest turneu, Ţig va merge în Australia, unde va participa, tot în calificări, la turneul WTA Apia International Sydney, dotat cu premii totale de 687.900 de dolari, competiţie care precede primul Grand Slam al anului, Australian Open, la care gălăţeanca va participa pentru a doua oară în cariera sa, începând din calificări.

Din nou cu Sabău antrenor

Patricia Ţig a reluat colaborarea cu antrenorul român Răzvan Sabău, după ce în a doua parte a sezonului trecut, mai exact din august, de la turneele nord-americane, acesta fusese cooptat în stafful Simonei Halep.

În prima parte a anului, sub îndrumarea lui Sabău, Ţig a reuşit să depăsească sfera performanţelor în circuitul ITF şi să îşi facă simţită prezenţa în turneele WTA, jucând două finale, la dublu la BRD Open Bucureşti, împreună cu Andreea Mitu, respectiv de simplu, la Baku, ambele turnee de 250.000 de dolari. Ţig a fost considerată de cei de la WTA „viitoarea stea a României” după succesul înregistrat la Baku, evoluţie care a urcat-o până pe locul 115 WTA. Intrată pe tabloul de calificări, de pe locul 154, gălăţeanca a reuşit atunci să joace la cel mai înalt nivel al său, învingând-o pe Anastasia Pavliucenkova, locul 42 WTA şi cap de serie numărul 1 al turneului, scor 6-3, 6-2, aceasta fiind cea mai bine clasată adversară a gălăţencei, până atunci.

Tot alături de Sabău a participat în premieră la turneele de Grand Slam, în calificări, ajungând până în turul secund la două dintre ele, Roland Garros, respectiv, US Open.

Aproape de Top 100

Cea mai bună clasare a gălăţencei a fost pe 5 octombrie, când a ocupat locul 110 WTA, după ce la începutul anului se afla pe poziţia 243, iar anul 2014 îl începea de pe locul 808, fiind românca cu cea mai mare ascensiune de-a lungul acelui sezon. „Anul 2015 a fost pentru mine, din punctul de vedere al clasamentului, unul foarte bun. Sper să continui cel puţin la fel şi în 2016. Îmi doresc să fiu sănătoasă pentru a putea obţine şi celelalte rezultate aşteptate”, a spus Ţig, luni, 28 decembrie, înaintea plecării spre China.

Citit 1787 ori Ultima modificare Luni, 28 Decembrie 2015 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.