BASCHET/ Echipele de seniori ale Phoenix au încheiat anul cu VICTORII în deplasare

BASCHET/ Echipele de seniori ale Phoenix au încheiat anul cu VICTORII în deplasare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa feminină de baschet Phoenix Galaţi a câştigat, scor 82-51 (40-24), partida disputată luni, 28 decembrie, în deplasare, în faţa formaţiei Rapid Bucureşti, într-un meci contând pentru etapa a 16-a din Liga Naţională, ultima din acest an.

Antrenorul Eugenio Rodrigues s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei şi mai ales de locul ocupat în clasament, al cincilea. „A fost un joc uşor, pentru că l-am făcut noi să fie aşa. Am fost superiori la toate capitolele. Să sperăm că ne vom putea păstra acest ritm în continuare, indiferent de schimbările care vor veni la celelalte echipe”, a declarat Rodrigues.

Realizatoarele echipei Phoenix au fost: Chrisstasia Walter 22 puncte, 6 recuperări şi 10 pase decisive, Cassie Rochel (18-24-1), MyNeshia McKenzie (14-10-2), Amanda Frost (12-6-3), Andreea Creţu (6-1-2), Bianca Fota (4-3-0), Romina Filip (2-8-3), Hanna Demeter (2-3-0) şi Mădălina Geleriu (2-2-1).

După victoria din această etapă Phoenix a acumulat 23 de puncte, din 8 victorii şi 7 înfrângeri, şi se menţine pe locul cinci.

Următorul meci al echipei gălăţene se va disputa pe 9 ianuarie, în deplasare, cu CSM Târgovişte.

Echipa masculină a aceluiași club a câștigat, scor 79-75 (35-36), partida disputată în deplasare, în fața formației BC Timișoara, într-un meci contând pentru etapa a 15-a din Liga Națională.

A fost un meci echilibrat în care fiecare dintre echipe şi-a adjudecat câte două sferturi. Diferenţa s-a făcut în ultimul sfert de joc, în care gălăţenii s-au apropiat periculos de timişoreni, la doar un punct (64-65, min 38), ca apoi să egaleze şi să preia conducerea jocului. Un final de joc pe care gălăţenii l-au gestionat cu precizie, în special la aruncările libere, doar în ultimele 10 minute aceştia reuşind 15 din cele 16 aruncări.

Antrenorul Florin Nini spune că victoria de luni seară a fost a echipei mai dornice de câştig.  ”A fost un meci extrem de greu până la final. Ştiam că ne aştepta o partidă grea cu o echipă a Timişoarei întărită, însă azi am fost mai uniţi şi mai dornici de victorie. Îmi felicit jucătorii pentru modul în care au luptat, a fost victoria lor, jucătorii români aducându-şi şi ei aportul alături de cei experimentaţi. Suntem pe drumul cel bun, însă trebuie să ne continuăm munca”, a declarat Nini.

Cel mai eficient jucător al echipei Phoenix a fost Lemyk, cu 24 puncte, 11 recuperări şi 2 pase decisive. Ceilalţi realizatori au fost: Bojovic 13 puncte, 6 recuperări şi 3 pase decisive, Threatt (11-3-3), Petică (11-1-3), Pesic (10-12-0), Rohde (8-2-0) şi Pârlog (2-1-1). 

Phoenix a reuşit cu această victorie să rupă seria celor patru înfrângeri consecutive şi a urcat pe locul 9, la egalitate de puncte (19) cu BCMU Piteşti, care are un meci în plus. Următorul joc al echipei gălăţene se va disputa pe 14 ianuarie, pe teren propriu, cu Steaua, într-un meci restant din cadrul etapei a 14-a. 

 

Florin Nini, managerul clubului Phoenix dedică victoriile de luni tuturor fanilor gălăţeni cărora le urează un an nou plin de realizări. 

Citit 1203 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Decembrie 2015 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.