VIDEO/ Pluguşorul micilor hocheişti: „Ţintiţi poarta măi flăcăi şi strigaţi cu toţii, hăăăi”

VIDEO/ Pluguşorul micilor hocheişti: „Ţintiţi poarta măi flăcăi şi strigaţi cu toţii, hăăăi”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Participarea grupelor de 8 şi 10 ani la turneul de la Târgu Secuiesc a fost urmată de o petrecere în vestiar, "minirevelionul"


Puştii din echipele de hochei Under 8 şi Under 10 de la CSM Dunărea, grupe antrenate de Ion Berdilă, s-au adunat în vestiar, marţi seară, pentru ultima oară în acest an, antrenamentul fiind înlocuit de o petrecere, „minirevelionul” cu tătici, mămici şi pitici. Totul la mai puţin de 24 de ore după ce s-au întors de la un turneu de amploare desfăşurat la Târgu Secuiesc.

Strânşi în jurul grătarul încins, părinţii s-au pus pe povestit isprăvile micuţilor hocheişti la turneul amintit, entuziasmaţi de jocul copiilor şi mândri de victoriile în faţa ciucanilor (la Under 8) şi a altor formaţii din Harghita, zonă cu potenţial mult mai mare de selecţie şi unde hocheiul este sportul numărul unu. La cei sub 8 ani, au fost patru victorii şi două infrângeri, iar la U10 două victorii, două egaluri şi două înfrângeri, „în condiţiile în care au fost şi meciuri cu furăciune de arbitraj, de ne plângeau copiii pe bancă”, conform unuia din părinţi, aprobat imediat la unison de ceilalţi care şi-au însoţit copii la turneu.

De asemenea, antrenorul Ion Berdilă era entuziasmat de jocul micilor săi hocheişti. „A fost un turneu extraordinar de reuşit, cu 26 de echipe din nouă localităţi, 275 de copii în competiţie. Ai noştri s-au comportat extraordinar de bine. În primele două jocuri, aerul tare de acolo i-a cam sufocat şi am pierdut la limită, dar apoi copii au zburdat. Joacă nemaipomenit, sunt cele mai promiţătoare generaţii din ultimii ani”, a spus Berdilă.

Apoi, copiii şi-au intrerupt joaca pentru a-şi ura antrenorul, un pluguşor pe măsura activităţii lor: „Aho, aho, fraţi hocheişti/ să fiţi veseli, nu fiţi trişti/ avem cu toţii speranţă că vom face performanţă/ vom bate din nou ciucanii, le vom lua titlul şi banii/ patinoarul va fi plin, iar publicul în delir/ galeria va striga, Dunărea - echipa mea/ Noi suntem sportivi de soi, avem talentul în noi/ Ne-antrenăm cu stăruinţă, pentru a noastră biruinţă/ Suntem veşnic luptători, că doar suntem Berdiloi/ Veniţi să fiţi cu noi şi-o s-aveţi noi eroi/ Ţintiţi poarta măi flăcăi şi strigaţi cu toţii, hăăăi”.

Nici părinţii nu s-au lăsat mai prejos, încheind „minirevelionul” cu propriul pluguşor, unul din care n-au lipsit „săgeţi” lansate în glumă către conducerea clubului.

Citit 2125 ori Ultima modificare Joi, 31 Decembrie 2015 09:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.