Baschetbalistele de la Phoenix au PIERDUT în faţa campioanei

Baschetbalistele de la Phoenix au PIERDUT în faţa campioanei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa feminină de baschet Phoenix a pierdut, scor 74-63 (39-21), partida susținută sâmbătă seară, în deplasare, în fața echipei CSM Târgoviște - campioana en-titre, într-un meci contând pentru etapa a 18-a din Liga Națională (LNBF).

Phoenix a fost condusă pe tot parcursul meciului, reușind o apropiere de echipa adversă, în ultimele minute de joc (scor 69-60, min 38), dar insuficient pentru a schimba soarta partidei.

Realizatoarele de la Phoenix au fost: Romina Filip 16 puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive, Chrisstasia Walter (15-3-5), MyNeshia McKenzie (12-7-1), Cassie Rochel (10-6-0), Amanda Frost (6-1-1), Hanna Demeter (2-6-0) și Andreea Crețu (2-1-1).

După această etapă, Phoenix coboară o poziție în clasament, până pe locul șapte, la egalitate de puncte (24) cu ”U” Cluj - locul cinci și cu CSM Târgoviște - locul șase, dar cu un meci mai puțin disputat.

Phoenix va juca în etapa următoare pe teren propriu, sâmbătă, 16 ianuarie, cu CSU Olimpia Brașov - ocupanta locului secund în LNBF.

Două gălăţence convocate la echipa naţională

Selecţionerul Miroslav Popov a stabilit lotul de jucătoare pe care se va baza pentru următoarele două meciuri din preliminariile Campionatului European din 2017 (Cehia), cu Turcia (20 februarie, la Cluj) şi cu Bosnia-Herţegovina (24 februarie, în deplasare). Printre acestea se află şi două jucătoare de la Phoenix, Romina Filip şi Hanna Demeter.

Cantonamentul va începe în jurul datei de 10 februarie, la Cluj, iar celelalte jucătoare prezente în lot sunt: Annemarie Părău şi Ancuţa Stoenescu, (ambele de la Sepsi), Ana Ferariu şi Gabriela Irimia (CSU Braşov), Sonia Ursu (CSU Alba Iulia), Alina Chivu (CSBT Alexandria), Andreea Olah (CSM Târgovişte), Ioana Ghizila (CSM CSS Ploieşti), Gabriela Mărginean (Perfumerias Avenida Salamanca), Claudia Pop (Gernika Bizkaia), Anca Şipoş (Montbrison Feminines BC), Adina Stoiedin (Spirou Monceau Charleroi), Florina Paşcalău (Fila San Martino di Lupari) şi Elisabeth Pavel (TSV 1880 Wasserburg).

Din cele 16 jucătoare convocate, selecţionerul va alege 12 sportive care vor evolua în cele două meciuri de calificare. După două etape, România ocupă locul al doilea în Grupa H de calificare, la egalitate cu Turcia, ambele având două victorii din tot atâtea meciuri.

Citit 921 ori Ultima modificare Duminică, 10 Ianuarie 2016 15:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.