Ciocan vrea meciul revanşei cu Tyson Fury

Ciocan vrea meciul revanşei cu Tyson Fury
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Meciul dorit de gălăţean ar putea avea loc doar după ce britanicul, campion mondial, îi va acorda revanşa lui Kliciko

Pugilistul gălăţean Cristian Ciocan are ca obiectiv pentru acest an un meci revanşă cu britanicul Tyson Fury, campionul mondial al categoriei grea la profesionişti. Ciocan a boxat cu Fury în luna februarie a anului trecut, pe „terenul” acestuia, la Londra, cedând prin abandon în runda a opta. Miza partidei respective a fost imensă, învingătorul devenind challenger obligatoriu la titlul mondial deţinut atunci de Vladimir Kliciko. Fury a profitat de oportunitate şi, la sfârşitul lunii noiembrie, l-a învins la puncte pe celebrul ucrainean, devenind noul campion mondial.

Cristian Ciocan spune că în contractul partidei cu Fury de la Londra a fost prevăzută obligativitatea unui meci revanşă. "Am boxat cu Tyson Fury în februarie, la Londra, din păcate am pierdut, dar sper să fie cât mai curând un nou meci cu el. În contract avem specificată o revanşă", a declarat Ciocan.

Gălăţeanul a mai spus că o eventuală reeditare a partidei cu pugilistul britanic nu ar putea avea loc decât după ce Tyson Fury îi va acorda revanşa lui Vladimir Kliciko: "Cu siguranţă, o să fie după revanşa cu Kliciko, el are specificat în contract lucrul acesta, trebuie să boxeze cu el. După aceea, sper să îmi acorde şi mie revanşa şi cu siguranţă o să fie altceva".

Cristian Ciocan şi-a exprimat convingerea că, dacă îl va întâlni din nou în ring pe Tyson Fury, rezultatul va fi cu totul altul decât la meciul din luna februarie. "Avem un orgoliu de împărţit. Vreau să arăt lumii că în februarie nu am fost eu. Am fost răcit şi totodată supraantrenat. S-a greşit la antrenamente, au fost prea încărcate şi de asta n-am avut atunci prospeţime fizică. La un nou duel cu Fury, cu siguranţă o să fie un meci mult mai bun pentru mine şi o să câştig", a declarat Ciocan.

De la meciul cu Tyson Fury de anul trecut, pugilistul gălăţean a mai boxat cu Sherman Williams, într-o gală organizată la Galaţi, la sfârşitul lunii august.

În prezent, Ciocan se antrenează cu Felix Păun la Pechea, iar în următoarele două săptămâni urmează să plece în Germania, pentru a stabili cu cei de la clubul său, EC Boxing, când şi cu cine va boxa într-un nou meci, în aşteptarea revanşei cu Fury.

Cristian Ciocan (28 de ani) are la profesionişti un palmares de 18 victorii (10 prin KO) şi 4 înfrângeri.  

Citit 1625 ori Ultima modificare Joi, 14 Ianuarie 2016 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.