Patricia Ţig, dezamăgire la Australian Open

Patricia Ţig, dezamăgire la Australian Open
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Gălăţeanca Patricia Ţig (21 de ani, locul 123 WTA) a pierdut, joi dimineaţă, scor 6-7 (5), 7-6 (1), 6-3, partida cu sportiva cehă Barbora Krejcikova, locul 185 mondial, din primul tur de pe tabloul de calificări al turneului de tenis Australian Open, primul Grand Slam al anului.

În primul set, gălățeanca a trecut cu bine peste un game important pentru moral, la 1-1, cu nu mai puțin de nouă egalităţi, iar câştigarea acestuia pe propriul serviciu a ajutat-o să se se desprindă până la 4-1. A urmat o revenire a jucătoarei din Cehia, care a egalat la 4, iar apoi Ţig, după ce-şi fructificase serviciul, a avut, la 5-4, două mingi de break şi set, pe care însă nu le-a concretizat, iar adversara a câştigat primul act în tie-break.

Şi în setul secund Patricia Ţig (foto) a fost prima care a făcut pasul în faţă, a condus cu 4-2 şi 5-3, dar din nou a fost egalată şi s-a ajuns în tie-break, unde de data aceasta s-a impus gălăţeanca (7-1).

Setul decisiv a început tot cu gălăţeanca la conducere, Ţig a avut 3-1, însă de la acest scor n-a mai putut menţine un ritm ridicat şi Krejcikova a câştigat meciul după cinci game-uri la rând în favoarea sa.

Halep, meci oprit de ploaie

Tot joi, meciul dintre Simona Halep (locul 2 WTA) şi Svetlana Kuzneţova (25 WTA), din semifinalele turneului de la Sydney, a fost oprit după 42 de minute din cauza ploii, la scorul de 5-4 pentru sportiva română, înaintea serviciului rusoaicei. Partida începuse cu o întârziere de patru ore şi jumătate, tot din cauza ploii, şi a mai fost întreruptă câteva minute, la scorul de 4-3 şi 30-15 pentru Kuzneţova. Organizatorii au anunţat că jocul se va relua vineri dimineață, după ora 4.00 (ora României).

Cealaltă semifinală, Belinda Bencic - Monica Puig, a fost oprită la scorul de 4-0 şi 15-0 pentru Puig. Învingătoarele vor reveni pe teren peste doar câteva ore, pentru a juca finala, de la ora 10.30.

Citit 1031 ori Ultima modificare Joi, 14 Ianuarie 2016 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.