Prima sâmbătă plină din 2016/ PATRU meciuri la Galaţi

Prima sâmbătă plină din 2016/ PATRU meciuri la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Program de invidiat pentru “microbiştii” gălăţeni, cu meciurile echipelor de baschet şi hochei din prima ligă şi ale celor de volei şi handbal ce au ca obiectiv promovarea

Ascensiunea sporturilor de echipă din Galaţi din ultima perioadă se transpune astăzi în prima zi din acest cu program plin. La Sala Sporturilor vor fi două partide în care vor evolua formaţia de handbal feminin CSU Danubius şi cea de baschet fete Phoenix, la Sala Siderurgistul vor juca voleibalistele de la CSU, iar la Patinoar va juca campioana, CSM Dunărea.

Echipele CSU, start în 2016

 

Astăzi se încheie vacanţa competiţională pentru echipele feminine de handbal şi volei ale CS Universitatea. Imediat după sărbătorile Crăciunului şi Anului Nou jucătoarele acestor formaţii s-au prezentat la startul pregătirilor pentru partea a doua a competiţiilor naţionale, ambele pornind din postura de lider cu obiectivul de a promova în prima ligă.

De la ora 11,00 vor debuta în acest an fetele echipei de volei, lidere la finalul turului, cu un avans de trei puncte. Gălăţencele au de înfruntat colegele de competiţie de la SCM Piteşti, pe care în tur le învinseseră, pe terenul lor, cu 3-0. Meciul este unul cu miză, întrucât formaţia din Piteşti este o contracandidată la şefia seriei, se află pe locurile 2-3, la egalitate cu CSM Focşani, iar în aceste condiţii partida este un prim derbi al returului. Întâlnirea va fi găzduită de Sala “Siderurgistul”.

O oră mai târziu (12,00), la Sala Sporturilor “Dunărea” va avea loc un alt meci interesant. Aici se vor confrunta fetele de la CSU Danubius - liderul Seriei în eşalonul al doilea de handbal - cu Ştiinţa Bacău. Gălăţencele abordează returul de pe poziţia echipei fără înfrângere în precedentele întâlniri, iar astăzi pornesc  favorite în jocul cu băcăuancele, în condiţiile în care în tur sportivele antrenate de Valeriu Costea au câştigat în deplasare (scor 33-21).

Meci greu pentru Phoenix

 

Echipa feminină de baschet Phoenix va juca, astăzi (ora 19,00), la Sala Sporturilor “Dunărea”, cu formaţia CSU Olimpia, într-un meci contând pentru etapa a 19-a din Liga Naţională (LNBF). În tur, Phoenix a pierdut cu scorul de 87-93, într-un meci cu arbitraj controversat, în care o singură jucătoare din “cinciul” de start a terminat meciul pe teren.

Astăzi,Phoenixabordează partida de pe locul şapte, cu 24 de puncte (8 victorii şi 8 înfrângeri), în timp ce Olimpia Braşov se află pe locul secund, cu 30 de puncte (14 victorii şi doar două înfrângeri).

În acest meci este posibil să debuteze la Phoenix şi ultima achiziţie, americanca Montia Johnson, în cazul căreia ieri încă se aştepta sosirea “cărţii verzi” (certificatul internaţional), pentru a se putea finaliza procedurile de legitimare.

Antrenorul Eugenio Rodrigues consideră că meciul de astăzi este deschis oricărui rezultat. “Braşov este o echipă diferită de cea din tur, cu alte caracteristici ale jucătoarelor. Sperăm să punem în practică strategia pe care am exersat-o. Va fi un meci greu, Braşov se află pe locul secund în LNBF, au învins liderul, Sepsi Sf. Gheorghe. Am pierdut la câteva puncte în tur, aşa că partida de astăzi este deschisă oricărui rezultat. Trebuie să jucăm cu multă încredere, mai ales că avem şi sprijinul publicului nostru, care ne poate trimite spre victorie”, a declarat tehnicianul portughez.

Contra Stelei, la Patinoar

De asemenea, iubitorii hocheiului sunt aşteptaţi astăzi la Patinoarul “Dunărea”, de la ora 17,30,  pentru cea de-a doua partidă dintre CSM Dunărea şi Steaua, din cadrul ultimei etapei a celui de-al doilea tur, sezonul regulat al Ligii Naţionale (LNH). Primul meci s-a încheiat cu victoria gălățenilor, în prelungiri, cu scorul 6-5. 

 

Citit 1551 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 08:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.