Zi cu trei MECIURI de primă ligă la Sala Sporturilor „Dunărea”

Zi cu trei MECIURI de primă ligă la Sala Sporturilor „Dunărea”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Săptămâna sportivă se va încheia cu o nouă zi cu program încărcat la Sala Sporturilor „Dunărea”, ce include meciuri din prima ligă la volei, futsal şi baschet masculin. Prima confruntare de duminică are loc de la ora 13,30, când se va disputa derbiul primei etape a returului din Divizia A1 de volei masculin. Protagoniste sunt formaţii Arcada Galaţi (locul patru, la egalitate cu echipa de pe trei) şi Volei Municipal Zalău (locul doi, vicecampioana ediţiei precedente). Gălăţenii parcurg o perioadă ascendentă, realizează jocuri de calitate în campionat şi în Challenge Cup, competiţie europeană unde sunt aproape de a ajunge în sferturile de finală, iar pentru partida de astăzi ţintesc o victorie de trei puncte, care să-i ajute să se apropie de obiectivul dorit, primul loc la finalul sezonului regulat. În tur, Arcada s-a impus la Zalău cu scorul de 3-2.

Patru ore mai târziu, de la 17,30, în aceeaşi sală va avea loc o partidă din Liga I de futsal. Se întâlnesc United Galaţi (locul patru, cu 24 de puncte) şi KSE Tg. Secuiesc (locul zece, cu 15 puncte), o confruntare în care elevii antrenorului David Asandei pornesc cu prima şansă. Echipa gălăţeană poate miza pe toţi jucătorii din lot, inclusiv „stranierii” Da Silva, Stoikov, Laşcu şi Burdujel. Excepţie face ultima achiziţie, portarul brazilian Wellington, care va debuta în etapa viitoare.

Apoi, cu începere de la ora 19.30, echipa masculină de baschet Phoenix Galaţi va juca cu formația Gaz Metan Mediaș, într-un meci contând pentru etapa a 17-a din Liga Națională. Phoenix abordează parida de pe locul nouă, cu patru puncte în faţa adversarei din Mediaș, aflată pe ultimul loc. Antrenorul Florin Nini spune că va fi un meci jucat sub presiunea obligativităţii de a câştiga. “Acasă nu avem voie să greșim. Ne așteaptă un meci dificil, cu încărcătură emoțională pentru că trebuie să câștigăm. Mediașul este o contracandidată la evitarea retrogradării, astfel că trebuie să fim foarte concentrați pentru a obţine victoria”, a declarat Nini.

Trei echipe, în deplasare

Alte trei formaţii gălăţene vor evolua în acest weekend în deplasare. Echipa feminină de baschet Phoenix va juca, astăzi, în deplasare, cu formația CSBT Alexandria, într-o partidă contând pentru etapa a 20-a din Liga Națională (LNBF).

Phoenix abordează meciul de pe locul șapte, cu 26 de puncte, în timp ce adversara ocupă locul opt, cu 24 de puncte. În meciul din tur, Phoenix s-a impus cu scorul de 74-69.

Voleibalistele de la CS Universitatea vor evolua astăzi (ora 13,00) pe terenul celor de la Top Volei Constanţa, în liga secundă. Deşi au pierdut surprinzător acum o săptămână (1–3 cu SCM Piteşti, acasă), gălăţencele se menţin pe primul loc în clasamentul Seriei Est şi nu renunţă la obiectivul de a promova

De asemenea, echipa a doua de la United va susţine astăzi şi mâine primele două partide din acest an în Liga a II-a de futsal, în turneul de la Braşov, unde va întâlni formaţiile Colţea Braşov şi Ceahlăul Piatra Neamţ.

Citit 1532 ori Ultima modificare Vineri, 22 Ianuarie 2016 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.