Situaţie de avarie la Dunărea. Un hocheist ţine locul antrenorului

Situaţie de avarie la Dunărea. Un hocheist ţine locul antrenorului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Tehnicianul Cornel Chiriţă s-a retras de la conducerea tehnică a campioanei, astfel că hocheistul ucrainian Vitali Donika coordonează antrenamentele până la întoarcerea “principalului” Marius Trandafir de la echipa naţională de tineret


Evoluţia foarte slabă a hocheiştilor de la CSM Dunărea, soldată cu o înfrângere la un scor umilitor (1-8), în ultimul meci al etapei trecute, cu Steaua, pe teren propriu, a generat o situaţie rară: echipa campioană a rămas temporar fără antrenor principal. Cornel Chiriţă, care s-a aflat la conducerea tehnică a formaţiei de seniori în ultima lună, a renunţat la această funcţie, alegând să se ocupe doar de juniorii Under 16, conform directorului clubului, Mihai Brandabur. Chiriţă fusese adus ca “principal” la prima echipă în luna decembrie, pentru a suplini plecarea “titularului” acestui post, Marius Trandafir, la echipa naţională Under 20, care se află în plină participare la Campionatul Mondial.

În această situaţia, soluţia aleasă de conducerea clubului a fost ca ucraineanul Vitali Donika, căpitanul echipei, să coordoneze antrenamentele până la întoarcerea lui Trandafir. “Am avut, la începutul săptămânii, o şedinţă cu jucătorii, în care le-am cerut să-şi revizuască atitudinea, sunt profeşionişti şi trebuie să se comporte ca atare. Totodată, am stabilit ca antrenamentele să le conducă Donika, urmează meciuri uşoare cu Sportul Studenţesc şi nu mai avea rost să punem un alt antrenor pentru doar câteva zile, în condiţiile în care se termină Campionatul Mondial de tineret şi se întoarce Marius Trandafir”, a precizat Mihai Brandabur.

Astfel, s-a ajuns în situaţia ca, în acest moment, echipa de seniori, deţinătoarea titlului de campioană, să nu aibă antrenor, în timp ce la formaţia de juniori Under 16 sunt doi tehnicieni, Cornel Chiriţă şi Cristian Munteanu.

Cele două meciuri cu Sportul Studenţesc, din cadrul primei etape a ultimului retur al sezonului regulat (Liga Naţională), vor avea loc la Galaţi în acest weekend, sâmbătă, de la ora 17.00, şi duminică, de la ora 10.00.

CSM Dunărea se află pe locul al doilea în clasament, cu trei puncte în urma liderului, HSC Miercurea Ciuc.

Tot la Galaţi vor juca şi juniorii Under 16, care vor întâlni în returul Campionatului Naţional pe CSŞ Miercurea Ciuc, sâmbătă (ora 14.00) şi duminică (ora 13.00). În tur, cei de la Dunărea au reuşit o “performanţă” incredibilă, să piardă jocurile de la Miercurea Ciuc, deşi adversarul nu s-a prezentat la meciuri! Harghitenii au preferat atunci să participe la un turneu în Ungaria, iar cei de la Dunărea au încurcat legitimaţiile şi nu au putut trece pe foaia de joc numărul minim (17) de jucători impus de regulament, conform informaţiilor ce ne-au fost comunicate de reprezentanţii federaţiei. Astfel, s-a făcut degeaba deplasarea la Miercurea Ciuc, forul de specialitate dictând meciuri pierdute cu 0-5 de către ambele echipe.

Citit 1600 ori Ultima modificare Duminică, 24 Ianuarie 2016 12:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.