VOLEIBALIŞTII de la Arcada caută gloria sportivă în Franţa
Foto: Foto Sorin Pană

VOLEIBALIŞTII de la Arcada caută gloria sportivă în Franţa
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Voleibaliştii echipei Arcada vor juca astăzi al treilea meci într-un interval de opt zile. Este vorba despre întâlnirea din Franţa, cu ASUL Lyon Metropole, manşa retur din optimile Challenge Cup, care va începe la ora 20.30. Se anunţă un meci foarte greu, chiar dacă în partida tur echipa gălăţeană  s-a impus la zero, fiind foarte posibil ca în formaţia din Lyon să reintre absenţii pe care i-a avut la Galaţi.

Pentru a accede în sferturile de finală, Arcada trebuie să câştige cel puţin două seturi, altfel, la un eşec cu 0-3 sau 1-3, soarta calificării se va decide în „setul de aur” (tie break, până la 15). „Meciul este extrem de dificil. După înfrângerea de la Galaţi suntem siguri că echipa gazdă va face totul pentru calificare. Evident că şi băieţii noştri sunt pregătiţi să facă faţă acestui nou examen european. Ne deplasăm în Franţa cu convingerea că putem trece peste a treia echipă pe care o întâlnim în Challenge Cup. Nu va fi uşor, dar consider că suntem pregătiţi, am căpătat şi oarece experienţă internaţională”, ne-a declarat, înainte de plecare, antrenorul gălăţean Marian Apostu.

Lotul gălăţean a plecat luni, la prima oră, spre Aeroportul Internaţional „Otopeni”, ajungând la Lyon după o escală în Paris. Luni-seara a fost programată prima şedinţă de pregătire şi acomodare în sala clubului francez, iar ieri, de la ora meciului, a avut loc antrenamentul oficial. De asemenea, în dimineaţa zilei de azi este programat un antrenament uşor, la care vor participa toţi jucătorii deplasaţi. Iată acest lot: Filip Despotovski - căpitanul echipei, Radovici, Caio de Pra, Marquez, Suson, Paşcan, Cristudor, Dumitrache, Cerşemba, Zahar şi Pârvu.

Din lotul deplasat nu au făcut parte rusul Victor Sysoev, care nu a primit viză, şi Daniel Martin (accidentat).

Altfel, lotul gălăţean s-a lărgit cu încă o achiziţie, tânărul  coordonator Alexandru Muscină (19), de la VCM Tomis Constanţa. El nu a ajuns în Franţa, deoarece nu au putut fi realizate în timp util documentele de înregistrare a transferului la Confederaţia Europeană de Volei (CEV).

Meciul din această seară a fost încredinţat spre conducere arbitrului sârb Predrag Balandzici, secondat de Piotr Krol (Polonia).

Citit 1065 ori Ultima modificare Marți, 26 Ianuarie 2016 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.