O nouă SURPRIZĂ URIAȘĂ! Debutanta din Galați a răpus încă o pretedentă la titlul de campioană
Foto: Foto Sorin Pană

O nouă SURPRIZĂ URIAȘĂ! Debutanta din Galați a răpus încă o pretedentă la titlul de campioană
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa masculină de baschet Phoenix Galaţi a câștigat, scor 83-74 (46-47), meciul susținut miercuri seară, 10 februarie, pe teren propriu, în fața formației BC Mureș Tg. Mureș, a doua clasată înaintea jocului și una din principalele pretendente la titlul de campioană. Partida a contat pentru etapa a 21-a, penultima din sezonul regulat al Ligii Naționale.

Formaţia gălăţeană, aflată la primul său sezon în eşalonul de elită, a început meciul foarte bine dar, deşi a înscris aproape la fiecare acţiune ofensivă, era condusă cu scorul 11-18 în minutul 4, pe fondul unei serii exasperante de aruncări de trei puncte reuşită de BC Mureş. Antrenorul Florin Nini a schimbat cu succes sistemul de joc defensivă, oprind aruncările de la distanţă ale redutabililor adversari, iar Phoenix a revenit de la minus 7 puncte şi a ajuns la plus 9 (42-33, min 15), intrarea la pauză făcându-se cu un avantaj minim pentru echipa oaspete, care a avut o reușită de la semidistanță, în ultimele secunde ale sfertului doi.

A doua parte a meciului a fost dominată de Phoenix, aceasta conducând până în ultimele patru minute (71-68), când Martinic a egalat (71-71) printr-un coș de trei puncte. Echipa gălăţeană şi-a păstrat calmul şi, în câteva minute magice ale lui Taylor Rohde, s-a desprins din nou, de data aceasta decisiv. Pivotul american a readus pe Phoenix în avantaj cu două „libere” fructificate, apoi tot el a recuperat defensiv şi a continuat-o până în coşul din cealalată parte a terenului. Din nou Rohde a recuperat defensiv la următorul atac al mureşenilor, iar Threatt a concretizat de la „libere”, ajungându-se la 77-71 cu 64 de secunde înainte de final. Cu o altă recuperare a lui Rohde, două libere transformate de el şi alte patru de Threatt, Phoenix a sprintat spre o victorie de răsunet, într-un final trăit în picioare de publicul entuziasmat. Ce cadou pentru Andrei Petică în ziua în care a împlinit 23 de ani!

Realizatorii echipei gălățene au fost: Bojovic 26 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, Rohde (16-9-1), Threatt (12-4-10), Pesic (11-5-6), Petică (8-0-10), Lemyk (6-2-3) și Pârlog (4-1-2). Au mai evoluat Tresac și Borșa.

Rezultatul este surprinzător doar prin prisma bugetelor şi locurilor din clasament ale celor două combatante, dar oarecum previzibil după ce în precedentele trei etape Phoenix a fost foarte aproape de victorie şi în faţa altor adversare ce ţintesc cel puţin ajungerea în semifinale: egal după timpul obişnuit şi înfrângere în prelungiri la Sibiu, cu CSU Atlassib (locul 4 atunci); egal urmat de înfrângere în repriza de prelungiri cu CSM Oradea, actualul lider; eşec în deplasare cu U. Cluj, cu ocupanta locului trei desprinzându-se doar în ultimele minute.

Anterior, Phoenix mai reuşise pe teren propriu două victorii în faţa unor pretendente la primele locuri, cu U. Cluj în tur şi cu Steaua (acum locul 4) în urmă cu o lună.

După succesul de miercuri seară, Phoenix se menține pe locul 9, cu 29 de puncte. Echipa gălățeană va încheia sezonul regulat, sâmbătă, 13 februarie, pe teren propriu, cu SCMU Craiova (locul 5).

Citit 1710 ori Ultima modificare Joi, 11 Februarie 2016 02:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.