Cuplaj de Ligă Naţională în Sala „Dunărea”.
Foto: Sonia Baciu 

Cuplaj de Ligă Naţională în Sala „Dunărea”.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primii vor intra pe teren handbaliştii de la CSU Danubius, urmaţi de baschetbaliştii de la Phoenix,  ambele formaţii gălăţene având adversari din Timişoara

 

Două dintre formaţiile gălăţene ce evoluează în eşalonul de elită au astăzi, pe teren propriu, partide în faţa unor echipe timişorene, care se vor desfăşura în cuplaj, la Sala Sporturilor „Dunărea”.

De la ora 17,00 va fi un meci din Liga Naţională masculină de handbal, între echipele CSU Danubius şi Politehnica Timişoara. Formaţia gălăţeană, antrenată Florin Andronic şi Miron Stanciu, va încerca să ofere un meci cât mai strâns şi spectaculos, în speranţa unei surprize la final în faţa unui adversar cu un lot mai valoros decât o arată locul din clasament (poziţia a şasea), cu mulţi jucători ai echipei naţionale în componenţă.

Apoi, baschetbaliştii de la Phoenix vor juca, de la ora 19,00, cu formaţia BC Timişoara, în primul etapă a fazei secunde a campionatului Ligii Naţionale (LNBM), grupa locurilor 7-12. În sezonul regulat Phoenix s-a impus în ambele meciuri (76-65, la Galaţi, 79-75, la Timişoara) şi a încheiat pe locul nouă, cu 30 de puncte, în timp ce adversarul ocupă locul 10, cu 27 de puncte.

Antrenorul gălăţean Florin Nini se aşteaptă ca acest joc să fie mult mai dificil faţă de cele din sezonul regulat, având în vedere că adversarul şi-a fortificat lotul. „Echipa din Timişoara este schimbată în bine, cu doi noi jucători valoroşi, lucru prin care ne arată că nu au renunţat la ambiţiile de a urca în clasament. Noi nu concepem decât victoria în această seară, sper să luptăm la fel de bine şi să fim organizaţi aşa cum am făcut-o şi în prima parte a campionatului”, a spus Nini.

Altfel, aceasta s-a declarat mulţumit de prestaţia de până acum a echipei sale în primul an de prezenţă în LNBM. „Suntem mulţumiţi de ceea ce am realizat. Pentru a doua parte din campionat avem ca obiectiv obţinerea a cât mai multe victorii, care să ne aducă, pe lângă liniştea legată de evitarea retrogradării, şi posibilitatea de a intra în play-off”, a mai spus tehnicianul gălăţean.

În faza a doua a campionatului se va juca în două grupe, cea a locurilor 1-6, respectiv 7-12, cu meciuri tur-retur, fiecare cu fiecare, pornindu-se cu punctele acumulate în sezonul regulat. În grupa 7-12, din care face parte Phoenix, se va juca pentru evitarea ultimelor două locuri, retrogradabile, şi totodată pentru locurile 7-8, ale căror ocupante se vor alătura primelor şase în play-off. Phoenix se află la două puncte în urma ultimului loc de play-off, ocupat de  Energia Tg. Jiu, cu 32 de puncte.  

 

Citit 2174 ori Ultima modificare Vineri, 19 Februarie 2016 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.