ATLEȚII de la CSU au fost printre protagoniştii Campionatului Naţional

ATLEȚII de la CSU au fost printre protagoniştii Campionatului Naţional
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În prima reuniune a Campionatul Naţional indoor de atletism, întrecere găzduită sâmbătă de sala din Complexul „Lia Manoliu” din Capitală, sportivii de la CS Universitatea Galaţi au avut evoluţii excelente.

S-a remarcat Cristian Vorovenci, care a cucerit titlul de campion naţional în proba de 1.500 metri. Succesul acestuia a fost completat de Mihaela Petrea, care a devenit campioană de tineret şi medaliată cu bronz la senioare, tot în proba de 1.500 metri.

Duminică, până seara târziu, întrecerile au continuat, printre protagonişti aflându-se din nou gălăţenii laureaţi în prima zi. De data aceasta, Mihaela Petrea a câştigat cursa de 3.000 de metri la tineret, cu performanţa de 9 minute, 33 secunde şi 75 de sutimi, clasându-se pe locul patru la senioare. Succesul Mihaelei a fost completat de medalia de bronz a lui Cristian Vorovenci (dublă legitimare CSU Galaţi/ Ştiinţa Bacău) la 800 metri.

La acest concurs au mai participat, cu rezultate notabile, şi alţi atleţi gălăţeni. Cristian Boboc (CSU/ Farul Constanţa) a devenit campion naţional de tineret la triplusalt, cu o performanţă de 15,82 metri, care i-a adus şi locul cinci la seniori. În proba de 3.000 metri au mai alergat Ciprian Şuhanea şi Ştefan Popa (ambii CSU), care au sosit pe locul 11, respectiv, 19. Aceşti sportivi sunt pregătiţi de antrenorii Veronica Budileanu Marinescu şi Claudiu Mereuţă.

Altfel, peste câteva zile (26 februarie), la Piteşti, va avea loc un concurs de selecţie în vederea stabilirii componenţei lotului naţional de cros pentru Balcaniadă, programată pe 12 martie, în Serbia. La acest concurs vor fi prezenţi şi gălăţenii Cristiana Frumuz Ghiţă, Mihaela Petrea, Ciprian Şuhanea şi Ionuţ Enache.

Citit 1345 ori Ultima modificare Luni, 22 Februarie 2016 20:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.