UPDATE / Baschetbaliștii de la Phoenix și-au mărit considerabil șansele de calificare în play-off
Foto: Foto ”Viața liberă”, Sonia Baciu

UPDATE / Baschetbaliștii de la Phoenix și-au mărit considerabil șansele de calificare în play-off
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UPDATE: Phoenix a reușit să câștige, cu scorul 89-81, după un meci de mare luptă în care a reușit desprinderea decisivă în ultimul sfert. În clasament, Phoenix a egalat la puncte formația gorjeană (locul 8), mărindu/și considerabil șansele de calificare în play-off.


 

Baschetbaliştii de la Phoenix joacă, astăzi, în deplasare, de la ora 19,00, cu formaţia Energia Tg. Jiu, în a doua etapă a fazei secunde a campionatului Ligii Naţionale (LNBM), grupa locurilor 7-12. Partida poate fi considerată un derbi pentru urcarea, respectiv menţinerea locului secund în grupă, ocupat acum de Energia, loc care asigură accederea în play-off. Phoenix se află pe locul al treilea, cu 32 de puncte, la doar un punct distanţă de adversara sa. În sezonul regulat Phoenix a pierdut ambele meciuri (62-72, în deplasare, 64-68, la Galaţi).

Situaţia de la Energia diferă faţă de cea din sezonul regulat, acum aceasta aflându-se într-un moment delicat, în contextul în care a rămas fără susţinerea principalului sponsor, Complexul Energia Oltenia, iar jucătorii care sunt neplătiţi de trei luni au refuzat să se antreneze sau să mai joace.

Florin Nini, fost antrenor al Energiei în 2013-2014, spune că situaţia este una neplăcută, pentru toată lumea. „Îmi pare rău pentru Energia, o echipă care este fruntea României în Europa şi cu meciuri bune în campionatul intern, dar trece printr-o situaţie extrem de grea”, a declarat Nini.

Totodată, acesta consideră că partida de astăzi va fi una imprevizibilă. “Ne ducem la Energia cu intenţia de a obţine o victorie, dar nu ştim ce echipă vom găsi acolo. Oficial, până acum, ştim că au plecat deja din echipă gălăţeanul Adrian Guţoaia (n.r. – la U Cluj), Troupe şi Ezinkwu. Astfel că până la ora meciului nu ştim pe cine vom întâlni, posibil să joace cu juniorii, aşa cum a fost la meciul din etapa anterioară (meci pierdut, scor 108-40, în faţa BCMU Piteşti), sau cu jucătorii români care au acumulat experienţă în prima ligă. Important este să ne concentrăm pe jocul nostru”, a mai spus Nini.

Nici la Galaţi lucrurile nu stau pe roze. “Le mulţumesc jucătorilor că au înţeles situaţia de moment în care ne aflăm, că trebuie să aibă mai multă răbdare până să le putem da salariile”, a menţionat Nini.

Finanţarea cluburilor sportive din Galaţi, printre care şi cea a Phoenix, este trecută pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Galaţi de săptămâna viitoare.

Citit 1202 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Februarie 2016 22:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.