MEDALIATĂ CU AUR într-o competiţie-test pentru Europene, CĂTĂLINA AXENTE luptă la propriu ţintind JOCURILE OLIMPICE de la Tokyo

MEDALIATĂ CU AUR într-o competiţie-test pentru Europene, CĂTĂLINA AXENTE luptă la propriu ţintind JOCURILE OLIMPICE de la Tokyo
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

*  Cătălina Axente este în mare formă înaintea Campionatului European de lupte libere * Gălăţeanca a câştigat un important turneu din Bulgaria


Una din promisiunile ferme ale sportului gălăţean în perspectiva Jocurilor Olimpice din 2020 este Cătălina Axente (20 de ani), componentă a lotului naţional de lupte libere, care se descurcă excelent în primul său an competiţional în care a trecut de la vârsta junioratului la seniori. 

Legitimată la CSM Dunărea, unde a fost lansată spre marea performanţă de antrenorul Dumitru Buleandră, Cătălina Axente a participat la sfârştiul săptămânii trecute la un puternic turneu internaţional rezervat sportivilor cu vârsta sub 23 de ani, desfăşurat în Bulgaria, la Sofia, reuşind să-şi câştige toate cele patru meciuri din cadrul categoriei 69 kg. şi astfel să termine pe primul loc. România a fost reprezentată în acest concurs de şapte sportive, gălăţeanca fiind singura medaliată cu aur. 

Acest turneu, la care au participat sportivi foarte bine cotaţi pe plan continental, a reprezentat un test al potenţialului înaintea Campionatului European Under 23, care va avea loc peste o lună, iar rezultatele Cătălinei îl fac pe antrenorul său de la club să fie foarte încrezător în perspectiva cele mai importante competiţii a sezonului. „Este într-o formă bună, sper să se menţine cel puţin la acest nivel. Cu vârf de formă sportivă la Europene, am convingerea că poate fi printre medaliate, sper chiar la titlul de campioană europeană”, a spus Buleandră. 

Anul trecut, luptătoarea gălăţeană a fost foarte aproape de medalia de bronz la CE de juniori, pierzând finala mică după ce a condus până cu doar două secunde înaintea terminării meciului. 

Pe termen lung, ţinta este participarea la Jocurile Olimpice din 2020. „Este dedicată în totalitate acestui sport, talentată, foarte muncitoare, ştie ce vrea, astfel că avem toate motivele să credem într-o prezenţă a ei în Japonia, la competiţia supremă. Sper să fie condiţii ca şi atunci să reprezinte clubulul nostru, dar e foarte greu. Nu poţi să o ţii aici doar cu sfaturi”, a mai adăugat antrenorul Buleandră.

Cătălina Axente a început foarte bine acest an, devenind vicecampioană naţională la seniori, în progres faţă de anul trecut, când a obţinut medalia de bronz. Tot în 2015, gălăţeanca a fost campioană naţională de junioare atât în concursul clasic cât şi în cel de lupte pe plajă, a câştigat Cupa României la junioare şi titlul naţional la Under 23. La Campionatul Internaţional al României a fost pe primul loc la junioare şi pe locul doi în concursul senioarelor.

Citit 2259 ori Ultima modificare Luni, 29 Februarie 2016 20:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.