Au mai lipsit doar 15 secunde și o decizie corectă a arbitrilor ca Phoenix să reuşească o surpriză de proporții

Au mai lipsit doar 15 secunde și o decizie corectă a arbitrilor ca Phoenix să reuşească o surpriză de proporții
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa feminină de baschet Phoenix a pierdut, scor 75-78 (21-19, 18-20, 17-22, 19-17), partida susținută luni, în deplasare, în fața formației CSU Olimpia Brașov, primul meci din sferturile de finală ale Ligii Naționale.

Partida a fost una foarte echilibrată, cu numeroase schimbări a echipei aflată la conducere (în primele 20 de minute au fost 11 egalități), fiecare echipă adjucându-și câte două sferturi. Phoenix a început bine și a câștigat primul sfert, iar la pauză s-a intrat la egalitate. Brașovul a reușit două reveniri importante, în sfertul secund, de la 19-29 la 29-29, respectiv, în sfertul al treilea, de la 39-45 la 46-45, suficiente să destabilizeze situația de pe tabelă, astfel că intrarea în ultimul sfert de joc s-a făcut cu un dezavantaj de cinci puncte pentru gălățence (56-61). A urmat seria de coșuri de două și trei puncte reușită de Walter și Frost, respectiv ”libera” lui McKenzie care au restabit egalitatea, la 68-68, dar și câteva ratări în momente-cheie, care au adus echipa din Braşov la conducere, scor 73-68 (min. 36:52). Echipa gălăţeană a continuat să lupte şi a întors din nou scorul în favoarea sa, ajungând să conducă cu 75-73, scor existent când mai erau doar 15 secunde înaintea finalului. În acel moment Gabriela Irimia a reuşit o aruncare de trei puncte cu care a readus pe Olimpia în avantaj, apoi a urmat o decizie de arbitraj contestată vehement de echipa gălăţeană, care au reclamat neacordarea unui fault asupra lui McKenzie.

Antrenorul Eugenio Rodrigues s-a declarat mulțumit de prestația jucătoarelor sale, spunând că diferenţa a fost făcută de arbitraj. ”Am jucat foarte bine, așa cum ne planificasem. Arbitrii au decis jocul de astăzi... când ar trebui jucătorii să facă asta. Nu au acordat un fault la McKenzie când eram cu doar un punct în urma adversarului și mai erau câteva secunde de joc. Este foarte frustrant”, a spus Rodrigues.

Realizatoarele de la Phoenix au fost: Amanda Frost 25 de puncte și 2 recuperări, Chrisstasia Walter 20 puncte, 7 recuperări și 7 pase decisive, MyNeshia McKenzie (18-12-1), Cassie Rochel (7-11-2), Hanna Demeter (4-0-0) și Romina Filip (1-7-1). Au mai evoluat Andreea Crețu și Montia Johnson.

Al doilea meci se va juca, vineri, ora 19,00, la Galați. Se joacă după sistemul „cel mai bun din maxim trei meciuri”, iar dacă vineri va fi egalitate la victorii, jocul decisiv va avea loc la Braşov.  Olimpia a încheiat sezonul regulat pe locul doi, iar pe Phoenix pe şapte.

Citit 1041 ori Ultima modificare Marți, 01 Martie 2016 03:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.