Baschetbaliștii de la Phoenix au făcut un pas important spre play-off

Baschetbaliștii de la Phoenix au făcut un pas important spre play-off
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa masculină Phoenix a câștigat, scor 88-86 (42-38), meciul susținut sâmbătă seara, pe teren propriu, în fața formației BCM U Pitești, în cadrul etapei a treia din faza secundă a Ligii Naționale. După ce în sezonul regulat, Phoenix a pierdut ambele meciuri, în acestă seară și-a luat revanșa și a făcut un pas mare pentru accederea în play-off.

Gălățenii au pornit cu forță în meci, având un ecart de șapte puncte încă din primele minute (11-4). Replica oaspeților nu s-a lăsat așteptată, aceștia revenind în joc, cu o serie de nouă puncte, de la 11-17 la 20-17, dar coșul lui Threatt, de la mare distanță, a încheiat primul sfert la egalitate, 20-20. Sfertul secund a fost mai echilibrat, cu multe răsturnări la conducere. Una dintre răsturnări a fost oferită de Threatt, care a reușit maximum de puncte dintr-o singură acțiune, un coș de trei puncte cu fault.

Cea mai mare diferenţă în favoarea gălăţenilor a fost de 16 puncte (69-53, min 28), dar cei de la BCM U Piteşti şi-au jucat cu ambiţie maximă una din ultimele şanse de a mai putea spera la play-off şi au întors scorul în favoarea lor când mai erau doar 32 de secunde de joc (scor 85-86). Bojovic a salvat situaţia printr-un coş de două puncte, care a adus echipa gălăţeană din nou la conducere (87-86), iar faultul comis asupra lui Lemyk a adus două ”libere” pentru Phoenix, una fiind fructificată, de ajuns pentru victorie.

Antrenorul Florin Nini a spus că a fost o victorie importantă în faţa unui adversar cu valori individuale superioare. „O victorie mare. Era firesc să ne batem cu Piteştiul, care individual ne este superioară, dar noi am fost o echipă în adevăratul sens al termenului. Facem paşi înceţi, dar siguri, pentru a arăta din ce în ce mai mult ca o adevărată echipă de luptători”, a declarat Nini.

Cel mai bun jucător de la Phoenix a fost Threatt, care a reușit ”double-double”, cu 18 puncte, 11 pase decisive și  3 recuperări. Ceilalți realizatori au fost:

Pesic 18 puncte, 4 recuperări, 7 pase decisive, Bojovic (18-4-4), Lemyk (13-1-2), Tresac (8-2-2), Rohde (6-2-0), Pîrlog (3-6-3), Borșa și Petică - câte 2 puncte.

Cu această victorie,  echipa gălățeană a urcat pe locul 8, ultimul calificant în play-off.

În etapa următoare, Phoenix va juca, miercuri, în deplasare, cu Dinamo, ocupanta locului șapte, cu 37 de puncte.

 

 

Citit 1107 ori Ultima modificare Duminică, 06 Martie 2016 13:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.