Puștii Oțelului, aclamați la înfrângere
Foto: Foto Sorin Pană

Puștii Oțelului, aclamați la înfrângere
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

După câteva amânări în prima parte a campionatului, până la urmă nu s-a mai putut evita încă un dureros moment pentru fanii Oţelului, plecarea echipei de pe stadionul care-i poartă numele şi pe care s-a scris cea mai mare parte din istoria unei formaţii care acum patru ani juca pe „Old Trafford” şi „Estadio Da Luz” în Liga Campionilor.

Astfel, s-a ajuns în situaţia de a se juca meciul cu Gloria Buzău pe „Dunărea”, stadion al cărui teren poate fi numit practicabil doar cu maximă indulgenţă, mai ales că se venea după o zi în care a plouat aproape continuu.

La peluză s-a grupat galeria, aproape o sută de pătimaşi cântându-şi fără întrerupere dragostea pentru steagul roşu-alb-albastru, în zona centrală a tribunei cam alţi 400, iar în teren o echipă al cărei căpitan, Robert Ciurea, este la doar 20 de ani un veteran al lotului format în rest doar din juniori. Oţelul, clubul în insolvenţă de care proprii acţionari se fac că au uitat, încă trăieşte, cu inima zvâcnind la impulsurile pătimaşului răcnet „Oţelul nu moare” venit din tribună şi preluat de copiii din teren, cărora astăzi le-a fost refuzată împlinirea visului pentru care s-au apucat de fotbal, de a juca pentru Oţelul, pe stadionul „Oţelul”.

Diferenţele uriaşe de vârstă, forţă şi experienţă dintre combatante s-au simţit repede, Gloria Buzău deschizând scorul în minutul 11 prin Koprindzhiyski, care a profitat din plin de teama de fault a fundaşilor gălăţeni şi a marcat cu un şut de pe la 11 metri. Oaspeţii au mai avut o mare ocazie, minge trimisă cu capul de Bobe (min. 18) în bara laterală, apoi juniorii gălăţeni au prins curaj şi au echilibrat disputa. Însă fără ocazii de gol, jocul mult mai combinativ al Oţelului, antrenat până acum fie pe sintetic, fie pe gazonul excelent de pe „Ancora”, având ca principal adversar dâmburile de pe teren. Totuşi, de prin minutul 70, puştii au reuşit să pună presiune asupra unui adversar cu şanse de a intra în play-off, iar Istrate (min. 72) a avut o ocazie uriaşă de a egala, reluând foarte puţin alături o centrare dintr-un corner. Până la urmă, tot cei de la Gloria Buzău au mai înscris, punându-şi în valoare plusul de talie şi forţă: o centrare la colţul lung, Pălimaru a recentrat cu capul şi Bobe a împins în plasă, tot cu capul, pentru 2-0 (min. 83).

Meciul s-a terminat cu un „bravo copii” strigat în cor de cei aflaţi în zona centrală a tribunei şi numele Oţelului scandat împreună cu cei de la peluză, dar şi de puştii care, pe teren, ţin echipa în viaţă.

Antrenorul Gloriei Buzău, Ion Viorel, fost jucător emblematic al Oţelului, s-a declarat dezamăgit că s-a ajuns ca acest meci să fie jucat pe un astfel de teren. „Îmi pare rău ca aceşti copii talentaţi au ajuns să fie băgaţi la înaintare, îi felicit pentru joc şi atitudine. Parcă s-a ajuns să se ţină cont de o vorbă a lui Rică Răducanu, care spunea că vrea să facă mai întîi facultate, ca apoi să-i fie mai uşor la liceu. Ce s-a întâmplat astăzi arată în ce hal a ajuns fotbalul românesc. Într-un oraş ca Galaţiul, să ai stadionul Oţelul cu gazon foarte bun, dar să ajungi să joci pe un teren aproape impracticabil…”, a spus Ion Viorel.

Acesta a adăugat că este foarte posibil ca Gloria Buzău să ajungă în situaţia Oţelului, în prag de desfiinţare. „Suntem şi noi în insolvenţă, datoriile sunt mari, jucători neplătiţi şi cu deplasări în ziua meciului. Am plecat cu luna pe cer pentru acest meci. Primarul Buzăului a fost condamnat recent pentru că a sprijin sportul, numai în România se poate întâmpla aşa ceva. Ne-a fost alocată în Consiliul Local suma de 14 miliarde lei vechi, dar în această situaţie nimeni din Primărie nu-şi mai asumă răspunderea să semneze pentru a putea primi banii”, a precizat Ion Viorel.

Oțelul (antrenor Stelian Bordieanu) a jucat în formula: Șt. Bordieanu - R. Oprea, Iorguş, Maftei, Ciurea - Chiriac (Manău, min. 81), I. Codreanu - Blănaru (Lepădatu, min. 85), Istrate, Sefer (Fl. Toma, min. 58) - Perju.

Citit 2685 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2016 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.