VIDEO / Karate Kid, varianta gălăţeană: Gerardo Dinu, colecţionarul de medalii

VIDEO / Karate Kid, varianta gălăţeană: Gerardo Dinu, colecţionarul de medalii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urmă cu trei ani şi jumătate, gălăţeanul Gerardo Dinu ieşise la plimbare cu familia într-un parc din Italia. A fost momentul care i-a schimbat radical viaţa, dintr-o întâmplare, pentru că atunci a avut şansa să asiste la un antrenament în aer liber al unui grup foarte numeros de karateka. I-a plăcut atât de mult încât s-a decis pe loc să devină şi el un campion al artelor marţiale, alegând stilul kyokushin. Duminică împlineşte 13 ani şi deja nu prea mai are loc pe peretele camerei sale, rezervat trofeelor. Este multiplu campion naţional şi european, colecţia sa de medalii ajungând la 18 exponate (şapte de aur) înconjurate de diplomele pentru “Best fighter”, “Best spirit” si “Best tehnical” primite la competiţiile unde a impresionat.

Gerardo Dinu s-a perfecţionat la Clubul Sportiv “Seishin Dojo” din Galaţi, care îşi desfăşoară activitatea la sala de sport din incinta Şcolii Generale nr. 40 “Iulia Hasdeu” sub îndrumarea lui Sempai Marian Racoviţă. “Spirit de învingător şi sportiv desăvârşit, Gerardo este şi un elev foartem bun, pasionat de matematică şi istorie şi mereu în căutarea perfecţiunii”, l-a caracterizat Marian Racoviţă.

Performanţele, talentul şi pasiunea i-au fost remarcate de federaţia de specialitate, care anul trecut l-a selecţionat în lotul României, participând, în Japonia, la Campionatul Mondial “Memorial Mas Oyama Cup“, atunci când a avut şansa de a se antrena în Honbu, dojo-ul în care a fost creat stilul kyokushin, fondatorul fiind Sosai Mas Oyama.

Citit 1518 ori Ultima modificare Joi, 30 Mai 2013 16:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.