FOTO/ Lacrimile care arată ce înseamnă OȚELUL pentru gălăţeni! Juniorii şi-au impresionat fanii prin devotament
Foto: Foto Sorin Pană

FOTO/ Lacrimile care arată ce înseamnă OȚELUL pentru gălăţeni! Juniorii şi-au impresionat fanii prin devotament
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

* Juniorii au încheiat sezonul în liga secundă plângând în braţele suporterilor


Oţelul a încheiat duminică seara, în nocturnă, un sezon chinuitor. Uitată de mult timp de acţionariatul condus de Dan Grigore Adamescu, care a preluat un club cu peste 5 milioane de euro în cont şi l-a abandonat într-o sărăcie jignitoare, Oţelul a avut o singură variantă de a rămâne în competiţie, cea de a juca cu juniorii în Liga 2 toate meciurile din acest an. Deznodământul a fost inevitabil, ultimul loc după sezonul regulat şi a doua retrogradare consecutivă, acum în liga a treia, sub puternica ameninţare a falimentului. La acest ultim meci, de rămas bun sau chiar adio, au venit mulţi suporteri, în jur de 3.000, care şi-au cântat dragostea faţă de echipă şi au făcut finalul meciului (0-3, cu Rapid) mai uşor de suportat de jucătorii. Au urmat clipe impresionante, adevărate monumente ale devotamentului pentru tot ce înseamnă Oţelul, cu puştii Galaţiului prăbuşiţi pe teren, lacrimile lui Antonio Sefer (15 ani) fiind oprite cu greu de îmbrăţişările suporterilor, în timp ce din tribună se scanda numele echipei pe un stadion pe care l-a inaugurat în urmă cu 34 de ani (30 martie 1982).

Durerea căpitanului Robert Ciurea era amplificată că a ratat un penalti şi nu a putut oferi suporterilor măcar bucuria unui gol marcat. „A fost o decizie de moment, una greşită şi îmi pare nespus de rău. Vreau să îmi cer scuze faţă de colegi, de suporteri, poate s-a înţeles că mi-am bătut joc dar nu a fost aşa. Ştiam că este ultimul meci în Liga 2, am încercat să ne adunăm şi să terminăm acest meci cu bine. Nu s-a putut, vom vedea ce va fi de acum încolo. E trist că s-a ajuns într-o situaţie atât de dificilă”, a spus Ciurea, care la 20 de ani a fost veterenul echipei, singurul din lot dincolo de vârsta junioratului.

Antrenorul Stelian Bordieanu spera ca efortul jucătorilor să nu fi fost în zadar şi Oţelul să rămână în viaţă. „Eu încă mă uit la nocturnă şi sper până în ultimul ceas ca acest club să continue. Pentru asta am evoluat şi noi, ca Oţelul să meargă înainte. Copiii noştri au jucat, s-au dăruit cât au putut. Cred că sunt de admirat, nu ne-au făcut de râs cât au jucat”, a spus tehnicianul gălăţean.

FC Oţelul Galaţi a fost campioană în 2011, în septembrie 2012 pachetul majoritar de acţiuni a fost preluat de TNG, companie controlată de Dan Adamescu, moment în care în conturile clubului erau 5,5 milioane de euro, conform fostului administrator special Vlad Răpişcă. Peste nouă luni, acţionarii au demarat procedura de insolvenţă, proces în care Tribunalul Bucureşti a anunţat că se va pronunţa miercuri, 30 martie.

Citit 5208 ori Ultima modificare Luni, 28 Martie 2016 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.