BASCHET MASCULIN/ Phoenix, ultimul meci înainte de play-off
Foto: Foto Sorin Pană

BASCHET MASCULIN/ Phoenix, ultimul meci înainte de play-off
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Baschetbaliştii de la Phoenix joacă astăzi, de la ora 19,30, în Sala Sporturilor „Dunărea”, cu Gaz Metan Mediaş, în ultimul meci din faza secundă din Liga Naţională (LNBM), locurile 7-12.

Partida va fi una a extremelor, între Phoenix - prima clasată din grupa valorică şi calificată în play-off, şi Mediaş, ultima clasată, care va retrograda. Antrenorul Florin Nini spune că îşi doreşte să încheie sezonul regulat într-un mod spectaculos. „Ne dorim o victorie pentru suporteri, o victorie de moral. În ceea îl priveşte pe Bojovic, acesta nu va evolua nici astăzi, dar sperăm ca până în play-off să fie complet recuperat”, a declarat Nini.

Altfel, primul tur, faza sferturilor de finală, în playoff-ul LNBM se desfăşoară pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri în următoarea formulă: locul 1 - locul 8, 2-7, 3-6 şi 4-5. Programul jocurilor: meciul 1 - pe 17 sau 18 aprilie, meciul 2 - 19 sau 20 aprilie, meciul 3 - 24 sau 25 aprilie, meciul 4 - 26 sau 27 aprilie şi meciul 5 - 29 sau 30 aprilie, în funcţie de programarea televizării pe Digi Sport.

Reamintim faptul că pentru acest sezon competiţional s-a aprobat desfăşurarea meciurilor din play-off cu zi de pauză, pentru a oferi jucătorilor o zi de recuperare între jocuri.

Până atunci, în acest weekend, la Oradea se va desfăşura “Cupa României” şi All Star Game 2016. Clubul Phoenix a avut nominalizaţi zece baschetbalişti şi antrenorul principal Florin Nini, pentru selecţionarea în echipa Sudului la evenimentul „All Star Game”, printre aceştia aflându-se: Jay Threatt (foto, cel mai bun pasator de la Phoenix), Milos Pesic (cel mai bun recuperator al echipei) sau Milos Bojovic (cel mai bun marcator). Doar Florin Nini s-a “calificat” în echipa Sudului, în postura de antrenor secund al lui Claudiu Fometescu (Steaua).

Citit 1120 ori Ultima modificare Marți, 05 Aprilie 2016 16:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.