LUCIAN BUTE, cu moralul la cote maxime: ”Sunt sigur că voi fi din nou campion mondial”
Foto: Sursa foto: Stephanie Trapp - Mayweather Promotions

LUCIAN BUTE, cu moralul la cote maxime: ”Sunt sigur că voi fi din nou campion mondial”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gălăţeanul s-a declarat foarte încrezător în forţele sale pentru meciul cu Badou Jack, din 30 aprilie, pentru titlul mondial WBC


Pugilistul gălăţean Lucian Bute a declarat, într-o conferinţa de presă premergătoare meciului cu Badou Jack, pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, că este foarte sigur de faptul că va redeveni campion mondial în urma confruntării din 30 aprilie, de la Washington, Statele Unite ale Americii.

"Este o mare oportunitate pentru mine să lupt din nou pentru un titlu. Am început antrenamentele după un program intens acum şase săptămâni, mă simt bine. Cel mai important e că sunt sănătos. Din punct de vedere psihologic, sunt nerăbdător să redevin campion mondial pe 30 aprilie. Îl respect pe Badou Jack, este un mare campion, un foarte bun luptător, dar pe 30 aprilie sunt sigur că voi câştiga titlul de campion mondial. Mă aştept să fie un meci greu, dar sunt foarte încrezător, vin aici doar să câştig. Am o nouă echipă de antrenori şi ei au schimbat câteva aspecte în privinta tacticii mele. Încrederea este la sută la sută", a declarat Lucian Bute.

Badou Jack, un american de origine suedeză, a declarat că va trebui să fie la cel mai înalt nivel pentru a-l putea învinge pe gălăţean. "Sunt pregătit pentru această luptă. Bute este un adversar foarte bun şi trebuie să boxez la cel mai înalt nivel. Îl respect foarte mult pe Lucian, dar nu va pleca de aici cu centura mea. Lupta lui Bute cu DeGale (n.r. - 28 noiembrie 2015, pentru titlul mondial IBF) a fost unul dintre cele mai bune meciuri de anul trecut. Este singurul motiv pentru care Lucian a primit şansa de a boxa pentru centura mea. A pierdut, dar a arătat bine, a fost un meci echilibrat. Pe 30 aprilie, va fi o nouă luptă şi o nouă înfrângere pentru Bute".

Cei doi pugilişti au fost în negocieri şi în trecut pentru a organiza o gală, însă abia acum s-a putut ajunge la un acord. Badou Jack face parte din echipa celebrului Floyd Mayweather şi este reprezentat de Al Haymon, acelaşi impresar pe care îl are şi Bute.

În vârstă de 32 de ani, Badou Jack are în palmares 20 de victorii (12 prin knock-out) şi o singură înfrângere. De partea cealaltă, Bute are 30 de victorii şi trei înfrângeri. În ultimii patru ani, românul a pierdut cu Carl Froch, Jean Pascal şi James De Gale şi a câştigat de două ori, cu Andrea Di Luisa şi Denis Grachev.

Citit 1535 ori Ultima modificare Marți, 05 Aprilie 2016 15:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.