HANDBAL/ CSU Danubius, campionat încheiat fără înfrângere
Foto: Foto Sorin Pană

HANDBAL/ CSU Danubius, campionat încheiat fără înfrângere
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Formaţia gălăţeană, cu primul loc şi promovarea deja asigurate, a terminat liga secundă cu un egal în deplasare


Handbalistele de la CSU Danubius Galaţi au susţinut, miercuri seară, 20 aprilie, ultimul meci din sezonul ligii secunde, unul deosebit de fructuos, în care au obţinut promovarea directă în Liga Naţională.

Deşi aveau asigurat primul loc în clasament, iar partida nu mai avea nicio miză pentru ele, handbalistele echipei gălăţene şi-au respectat statutul de echipă invincibilă în această ediţie a eşalonului secund şi au terminat la egalitate în ultima etapă, la Bucureşti, în faţa formaţiei CSU Ştiinţa. A fost 27-27 (12-11), la oaspete fiind folosite mai multe jucătoare care au evoluat mai puţin pe parcursul sezonului. Iată lotul deplasat de antrenorul Valeriu Costea şi realizatoarele celor 27 de goluri: Daniela Goldic, Laura Bujoiu, Cătălina Orbeanu - Iulia Artean 5 goluri, Cristina Marcu 1, Marie Jeanne Kanda, Cristina Mircescu 3, Lavinia Poteraşi, Paula Ababei, Ramona Urse, Mădălina Conache 1, Cosmina Cozma 8, Ioana Pocriş, Andreea Taivan 6, Tatiana Budescu şi Ioana Manoilă 3.

Astfel, CSU Danubius a jucat 22 de partide în această ediţie de campionat, a înregistrat 20 de victorii, în timp ce două dispute s-au încheiat la egalitate.

Până la încheierea sezonului, handbalistele echipei gălăţene mai au de susţinut cel puţin un meci, pe 27 aprilie. Este vorba despre partida din primul tur al „Cupei României” (faza optimilor de finală), care va avea loc în deplasare, în compania formaţiei HCM Roman, aflată pe locul cinci în primul eşalon.

Altfel, handbaliştii de la CSU Danubius au jucat tot în deplasare, cu Minaur Baia Mare, în etapa a treia din play-out. Gălăţenii au început bine, au condus cu 3-0, iar multă vreme au menţinut scorul strâns, până la 8-7. Ultima parte i-a adus pe băimăreni în avantaj, aceştia s-au distanţat în ultimele minute şi s-au impus cu scorul de 36-25. Chiar dacă s-au ridicat deseori la nivelul partenerilor de întrecere, „studenţii” s-au văzut nevoiţi să cedeze, gălăţenii susţinând că la desprinderea celor de la Minaur a contribuit şi arbitrajul, mereu potrivnic, al cuplului Murariu/Tăbăcariu din Roman.

Antrenorul Miron Stanciu a trecut pe foaia de joc următorul lot de jucători: Fuică - Şt. Ionel 10 goluri, Dospinescu 1, Şahîn 3, Frangulea 1, Poteră, Cristescu 2, Burlacu 1, Ghenghea, Olaru 1, Niţu 4 şi Prună 2.

În etapa a patra din play-out, gălăţenii vor juca pe teren propriu, cu CSM Focşani (sâmbătă, ora 12,00, Sala „Dunărea”).

Citit 1945 ori Ultima modificare Marți, 15 Noiembrie 2016 23:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.