VIDEO/ Tragedie! Dinamovistul Ekeng s-a prăbușit pe teren și a murit la spital. Primele informații indică și culpa medicilor

VIDEO/ Tragedie! Dinamovistul Ekeng s-a prăbușit pe teren și a murit la spital. Primele informații indică și culpa medicilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Fotbalistul echipei Dinamo București, Patrick Ekeng, a intrat, vineri seara, în stop cardio-respirator în timpul meciului cu Viitorul și a murit la Spitalul Floreasca din București, după ce medicii au încercat zeci de minute să îl resusciteze.

Dr. Cristian Pandrea, de la Spitalul Floreasca, a declarat că manevrele de resuscitare au durat mai bine de o oră, însă pacientul nu a răspuns. În momentul de faţă, mai spune sursa citată, nu se cunoaşte cauza decesului.

Ekeng fusese ultima schimbare făcută de antrenorul Mircea Rednic, iar la doar 7 minute după intrarea în joc mijlocaşul la închidere de 26 de ani din Camerun s-a prăbuşit pe teren şi a rămas inert. Pe teren, fotbalistului nu i-au fost făcute manevre de resuscitare, fiind urcat în ambulanță abia după aproximativ trei minute.

Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Floreasca, mijlocaşul dinamovist a ajuns la spital fără manevre de resuscitare: "Am primit un pacient în vârstă de 26 de ani. A fost adus la noi cu o ambulanţă, fără manevre de resuscitare, din câte ştiu. S-au efectuat manevre de resuscitare timp de o oră şi aproape 30 de minute, dar fără rezultat. Din păcate, pacientul a decedat".

Medicul Ştefan Brădişteanu, de la Spitalul Floreasca, spune că era nevoie de intervenţie pe loc, în primele minute după prăbuşirea pe teren. "La patru, cinci minute fără circulaţie şi fără oxigenare, creierul suferă grav. Asta va rămâne o necunoscută însă. Este o limită care ridică probleme serioase, dacă nu s-a făcut nicio manevră de resuscitare. Poate trebuia defibrilat, poate trebuia intubat. Ar fi trebuit defibrilat, dacă era în fibrilaţie. Ar fi trebuit ca toate aceste măsuri să fie făcute acolo. Sunt cazuri în care pacienţii sunt resuscitaţi şi ore întregi şi în final s-a reuşit pornirea cordului. Asta se poate întâmpla, dar e important să nu fie leziuni iremediabile la nivelul creierului", a declarat Ştefan Brădişteanu, şeful Secţiei de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca din Bucureşti, la Dolce Sport.

Câțiva suporteri dinamoviști, ajunși repede la Spitalul Floreasca, au spus că medicul nu se afla în ambulanță și a ajuns pe jos la locul în care era prăbușit Ekeng.

ATENȚIE! IMAGINI CU IMPACT EMOȚIONAL

 

Citit 4001 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Mai 2016 13:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.