Echipa gălăţeană de FUTSAL United joacă pentru medalii de bronz
Foto: Foto Sorin Pană

Echipa gălăţeană de FUTSAL United joacă pentru medalii de bronz
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa gălăţeană de futsal United se află la capătul unui final de sezon - al 12-lea de la înfiinţare - deosebit de încărcat. După sezonul regulat, unde a încheiat pe locul patru, au urmat meciurile din play-off cu o semifinală pierdută la limită în maximum de meciuri, apoi cele din „Cupa României” şi acum ne întoarcem din nou la Liga I, unde gălăţenii vor juca finala mică, pentru medaliile de bronz.

Adversară este Autobergamo Deva, echipă clasată pe locul trei după sezonul regulat. Cele două formaţii s-au întâlnit de trei ori până în acest sezon, de două ori în campionat şi o dată în Cupă. De fiecare dată întâlnirile celor două au fost deosebit de echilibrate, încheiate cu scoruri foarte strânse. În finala Cupei, de pildă, gălăţenii au avut 1-0, 1-1 şi 2-2, dar au pierdut la scorul de 2-3, într-un final de meci în care Tudose a fost eliminat (mult prea uşor) şi devenii au marcat golul victoriei. 

Ce va fi astăzi, vom afla diseară, după ora 19,00. Oricum, se întrevede un joc la fel de echilibrat, ca şi anterioarele, deschis oricărui rezultat. United se află pentru a patra oară în faţa medaliilor de bronz (ultima dată, când le-a şi câştigat, a fost acum doi ani). Palmaresul echipei gălăţene cuprinde medaliile de argint în 2011, disputare a trei finale de Cupă şi trei clasări pe locul al patrulea.

Antrenorul David Asandei ne spunea înainte de plecarea spre Braşov - ieri, la orele prânzului - că elevii săi s-au pregătit cu mare atenţie, dorindu-şi mult să încheie sezonul cu medalie. Întâlnirea de astăzi se va juca pe teren neutru şi va fi găzduită de Sala „D.P. Colibaşi” din Braşov, de la ora 17,30, în deschidere având loc un meci din eşalonul doi de futsal.

Din lotul deplasat nu fac parte Tudose (suspendat) şi Bâgu, nerefăcut după accidentare. Iată numele celor 15 care au ajuns în oraşul de la Poalele Tâmpei: Wllington, Păduraru, Tănăsilă - Laşcu, Burdujel, Stoykov, Moldoveanu, Cojoc (căpitanul echipei), Cireş, Apostol, Da Silva, Crăciun, Iorga, Boubătrân şi Stoian.

Altfel, marţi seară, la Tg. Mureş, s-a disputat primul meci din finala Ligii I. S-au întâlnit echipa locală City’us şi Informatica Timişoara. Au câştigat gazdele cu scorul de 4-0. Finala se dispută pe sistemul cel mai bun din trei meciuri. Următoarele două partide vor avea loc la Timişoara, pe 6 şi 8 iunie.

Citit 1073 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iunie 2016 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.