Promovatele, ÎN CRIZĂ de timp şi de bani. ”Suntem într-o situaţie de extremă urgenţă”

Promovatele, ÎN CRIZĂ de timp şi de bani. ”Suntem într-o situaţie de extremă urgenţă”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Oficialii echipelor feminine de handbal şi volei cer sprijin financiar cât mai rapid de la municipalitate pentru transferurile necesare nivelului din prima ligă


Două dintre cele şapte echipe pe care le are Galaţiul în prima ligă, CSU Danubius la handbal feminin şi CSU la volei feminin, au promovat în elită la finalului ultimului sezon, iar pentru a face faţă la acest nivel au nevoie de fortificări substanţiale ale loturilor.

Diferenţele valorice dintre ligile secunde şi cele de elită sunt uriaşe, aspect care s-a văzut în meciul echipei de handbal CSU Danubius din Cupa României cu HCM Roman (Liga Naţională), încheiat cu scorul 16-33, astfel că necesitatea de transferuri ale unor sportive de valoare este evidentă.

Dan Pantea, preşedintele AS Danubius, spune că situaţia este una de extremă urgenţă, având nevoie de sprijin financiar de la Consiliul Local cât mai rapid. „Îi rog pe cei recent aleşi în Consiliul Local ca, încă de la prima şedinţă în care pot lua decizii concrete, să ţină cont de noi. Campionatul începe devreme, pe 11 septembrie, astfel că transferurile trebuie să le facem în această perioadă, altfel jucătoarele de valoare, libere de contract, vor semna cu alte cluburi. Vrem să începem pregătirile pe 11 iulie, ne descurcăm pentru un cantonament şi un turneu de meciuri amicale, dar asta înseamnă ca din august să plătim salariile”, a declarat Dan Pantea.

CSU Danubius a perfectat până acum cinci transferuri: macedoneanca Dajana Jovanovska, cehoaica Michaela Dederlova, româncele Mirela Vîlcu, Ştefania Florea şi Nicoleta Bianca Eşanu. „Am riscat, am semnat oarecum în orb pentru că nu ştim exact pe ce buget ne bazăm. Oricum, mai avem nevoie de cel puţin două achiziţii şi ideal ar fi să avem lotul în formula finală cât mai devreme în pregătiri”, a mai adăugat conducătorul echipei gălăţene.

Dan Pantea a mai spus că ar avea nevoie de încă 300.000 de euro pentru a se putea reuşi menţinerea în Liga Naţională: „O spun şi impresarii străini, avem cel mai puternic campionat din Europa, atât valoric, cât şi al nivelului salariilor. CSM Bucureşti are un buget de 2 milioane de euro, Braşov şi Ploieştiul de 800.000 euro, Craiova 600.000, Brăila 500.000. Pentru a rămâne în elită şi a începe în primul an să construim o echipă cu pretenţii mai mari în viitorul apropiat, ne trebuie măcar 300.000 de euro”.

Pantea a mai spus că CSU Danubius a avut dosarul avizat favorabil de comisia de specialitate din Consiliul Local, dar nu s-a mai ajuns la o întrunire a consilierilor înainte de alegeri pentru a se face rectificarea bugetară dorită.  

Voleiul, o lună în plus

Într-o situaţie similară se află şi echipa de volei feminin CSU, cu precizarea că aceasta are la dispoziţie o lună în plus faţă de handbal, campionatul urmând să înceapă în prima decadă din octombrie. „Categoric, fără finanţare de la municipalitate suntem condamnaţi la retrogradare. Trebuie ca, cel târziu în luna iulie, să ştim exact ce buget avem, ca să începem la timp transferurile. Am avut primele discuţii cu jucătoare libere de contract, dar acestea nu ne vor aştepta cu o ofertă concretă prea mult timp, nu vor risca să rămână fără angajament de dragul nostru”, a spus antrenoarea Ileana Berdilă.

La o suplimentare de la municipalitate speră şi cei de la echipa campioană la hochei, CSM Dunărea, care vor avea cheltuieli mai mari o dată cu intrarea în Liga Mol.

Se estimează că noul Consiliu Local se va constitui până la finele săptămânii viitoare. Va urma împărţirea pe comisii şi prima şedinţă de plen ar putea fi în luna iulie.

Citit 2025 ori Ultima modificare Joi, 16 Iunie 2016 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.