JOCURILE OLIMPICE / Medalie la „ultimul cartuş”, cecenul Saritov e primul sportiv de import din istorie care ia medalie pentru România
Foto: Sursa foto: prosport.ro

JOCURILE OLIMPICE  / Medalie la „ultimul cartuş”, cecenul Saritov e primul sportiv de import din istorie care ia medalie pentru România
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sportivul român de origine rusă Albert Saritov a cucerit, duminică seara, medalia de bronz la lupte libere, la categoria 97 kg, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce l-a învins în fin ala pentru locul trei pe georgianul Elizbar Odikadze.

Cecenul Saritov (31 ani), naturalizat anul acesta, s-a impus prin superioritate tehnică, meciul fiind oprit când a ajuns să conducă cu scorul de 10-0. El a fost ultimul sportiv care a concurat pentru România la Rio 2016.

Albert Saritov a trecut în optimi de moldoveanul Nicolai Ceban, în sferturi a fost întrecut de americanul Kyle Snyder, iar în recalificări a dispus de cubanezul Javier Cortina Lacerra, înainte de a-l învinge pe Odikadze.

Saritov a adus a cincea medalie a delegației României la Rio, după aurul echipei feminine de spadă, argintul obținut de tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău la dublu masculin, bronzul luat de Gabriel Sîncrăian la haltere (cat. 85 kg) și cel cucerit de canotoarele de la 8+1.

Citit 1413 ori Ultima modificare Duminică, 21 August 2016 23:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.