HALTERE. Elena Andrieş a revenit în arena performanţei

HALTERE. Elena Andrieş a revenit în arena performanţei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Una dintre disciplinele sportive percepută de majoritatea oamenilor drept una destinată doar bărbaţilor este cea a halterelor. În realitate, sunt tot mai multe reprezentante ale sexului frumos care practică acest sport, întrecerile feminine nelipsind din programul marilor competiţii: Campionate Mondiale, Europene sau Jocuri Olimpice. Printre practicante se află din nou şi gălăţeanca Elena Andrieş, campioană mondială de juniori (în Peru), campioană europeană şi naţională de juniori şi tineret.

Elena Andrieş s-a întors la haltere după o pauză de trei ani. Din cauza unei greşeli, a fost depistată pozitiv la un control antidoping, la Europenele de seniori (2013), unde luase o medalie de argint şi două de bronz. A fost suspendată doi ani, iar acum şi-a reluat antrenamentele, cu tehnicienii Octavian Dimofte şi Mariana Bălan. „Nemaifiind junioară, a împlinit deja 22 ani, o vom legitima pe Andrieş la CS Universitatea Galaţi, acolo unde va fi colegă cu un alt fost sportiv al nostru de la Clubul Sportiv Şcolar, Nuţu Bădărău. Suntem convinşi că încă nu şi-a spus ultimul cuvânt şi, cum o ştiu foarte ambiţioasă şi talentată, va reveni curând în circuitul naţional şi, de ce nu, internaţional”, a declarat antrenorul Costel Dimofte.

Sportiva, care are în palmares 15 medalii de aur şi argint cucerite la „europenele” şi „mondialele” de juniori şi tineret, a mărturisit că niciodată nu s-a simţit o intrusă într-un sport al bărbaţilor. „În sala de antrenament, nu e nicio diferenţă între noi şi băieţi, iar la competiţii nici atât. Nici prietenii şi nici colegii de şcoală nu m-au privit ca pe o fată neobişnuită, care face un sport bărbătesc”, a spus campioana.

La haltere a ajuns întâmplător, fiind remarcată de antrenorul Costel Dimofte pe o uliţă din comuna brăileană Tudor Vladimirescu. „Mi-a zis că pot deveni sportivă de performanţă, dacă sunt serioasă şi mă ţin de treabă. A fost clipa care mi-a schimbat destinul. Mă atrăgea handbalul, dar imediat după ce am intrat în sala de haltere am uitat de minge”, îşi aminteşte Elena Andrieş.

Citit 2463 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2016 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.