Baschet | Două americance transferate la Phoenix
Foto: Shanice Steenholdt

Baschet | Două americance transferate la Phoenix
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

 

Conducerea Clubului Phoenix a anunţat încă două transferuri la echipa feminină, cele ale americancelor Shanice Steenholdt şi Alexia Adams. Acestea se alătură altor patru jucătoare din SUA care au fost transferate în această vară, coordonatoarea Jeanette Jackson şi extremele Erica Coville, Katie Rutan şi Kerah Nelson.

Shanice Steenholdt are 23 de ani, 1,83 m înălţime, este originară din New Mexico şi joacă pe postul de extremă, fiind bună atât ca marcatoare, cât şi ca recuperatoare. A absolvit Houston Baptist University, jucând în prima divizie a NCAA, unde a avut medii statistice de 18,3 puncte şi 10,2 recuperări. În ultimul sezon a evoluat la Deportivo Torres Novas (Portugalia) şi Latrabe Valley (Australia), unde a fost desemnată cea mai bună jucătoare, cu medii statistice de 21,6 puncte, 16 recuperări şi 2 pase decisive.

"Sunt foarte încântată să am oportunitatea de a-mi continua cariera ca profesionistă la echipa din Galaţi. Sunt nerăbdătoare să ma alătur echipei. Am auzit lucruri frumoase despre Phoenix şi sunt pregătită de un nou sezon", a declarat Shanice Steenholdt.

Alexia Adams are 30 de ani, 1,63 m înălţime şi joacă pe postul de coordonator de joc. În ultimul sezon a jucat în Belgia, la Oostende. Adams a mai evoluat în România, la Sportul Studenţesc (2010-2011), CSM Oradea (2013-2014) şi Nova Tg. Mureş (2014-2015).

Altfel, echipa feminină a încheiat pe ultimul loc în „Cupa Mureş”, după ce au pierdut în toate cele trei partide, scor 68-71 cu Sirius Tg. Mureş, 54-66 cu CSM Satu Mare şi 89-96 cu Olimpia CSU Braşov.

Antrenorul Eugenio Rodrigues consideră că aceste meciuri amicale sunt importante pentru închegarea relaţiilor de joc. "A fost important pentru a ne forma echipa în condiţii de joc, deoarece doar antrenamentele nu sunt suficiente. Am pierdut cele trei meciuri, dar cu siguranţă am învăţat foarte multe. Vom fi mult mai bine după aceste partide, suntem în creştere şi nu avem timp de regrete", a spus tehnicianul formaţiei Phoenix.

Echipa masculină, prezentă şi ea la „Cupa Mureş”, a încheiat pe locul al treilea, după o înfrângere în faţa vicecampioanei BC Mureş Tg. Mureş, scor 89-94, respectiv o victorie, scor 76-68, în faţa formaţiei Olimpic Baia Mare, echipă nou promovată în Liga Naţională.

 

Citit 1266 ori Ultima modificare Duminică, 04 Septembrie 2016 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.