Oţelul - Astra: 2-1, în ultimul amical al verii

Oţelul - Astra: 2-1, în ultimul amical al verii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Numai cu remize şi eşecuri la activ în vara lui 2009, trupa lui Dorinel Munteanu a arătat altfel ieri, în faţa unei surate de Liga I, Astra Ploieşti * A fost 2-1, dar la fel de bine se putea înregistra un scor de polo: meciul a durat 120 de minute, iar raportul ocaziilor de poartă a fost nimicitor, 17-6 pentru gălăţeni *

OŢELUL – ASTRA PLOIEŞTI 2-1 (1-0)

Meci disputat joi la Krizevci (Slovenia);

S-au disputat două reprize a câte 60 de minute;

Au marcat: Costin 42’, Paraschiv 80’ / Chiacu 77’;

OŢELUL: Baotici (61’ Abraham / 93’ Kolev) – Râpă (83’ Cârjă), Costin (78’ A. Neagoie), Jelev (68’ Sârghi), Siminic (61’ Ilie) – Iorga (61’ Mojsov), Giurgiu (61’ Perendija) – Ibeh (73’ Golocevac), Paraschiv (88’ N’Kongue), Pătraş (61’ Antal) – Matei (61’ Axente). Antrenor: Dorinel Munteanu;

ASTRA: Iatan (40’ Miron / 80’ Aky) – Ov. Mihalache (61’ Moraru), Rohat (61’ Valdez), Oprsal (61’ Izvoranu), V. Sandu (61’ E. Crăciun) – Paulinho (61’ Chiacu), V. Gheorghe (61’ M. Diaconescu), Takayuki (61’ R. Neagoe), A. Stan (61’ Bosnjak) – Păun (61’ Tigoianu), Gafiţa (61’ Şt. Ciobanu). Antrenor: Ion Moldovan.

Impresarii au anulat testul cu Belchatow

Cu numai o săptămână înaintea startului în noul campionat, „oţelarii” şi-au încrucişat jambierele, apărătorile şi bocancii cu Astra Ploieşti, echipă de care s-au lovit mereu în ultima săptămână.

Ambele formaţii au fost cazate în acelaşi hotel, aşa că dueluri ca Paraschiv-Rohat sau Jelev-Gafiţa puteau fi întâlnite şi la masă, bazin sau saună, nu numai pe gazon. După ce s-au duelat în prima jumătate a lunii la Buşteni, în primul test al lui Dorinel ca „principal” la Oţelul (scor 1-1), cele două grupări s-au războit şi ieri din lipsă de adversari care spun „bună ziua” în limbi străine.

Pentru că i-au tamponat verbal pe impresarii care le-au organizat cantonamentul, oficialii gălăţeni s-au trezit că au rămas fără GKS Belchatow, adversar stabilit pentru ieri.

Ratări ca la balamuc ale „oţelarilor”

Dorinel a folosit cu această ocazie un prim „unsprezece” pe care este posibil să se bazeze şi la Mioveni, în disputa oficială cu Internaţional Curtea de Argeş.

Faţă de formula de bază din primăvară i-am văzut pe Siminic în stânga defensivei, Pătraş pe flancul stâng al atacului şi Matei ca vârf împins. Şi totuşi, este posibil să se mai schimbe lucrurile până vinerea viitoare, cam toţi cei intraţi în jocul cu prahovenii manifestând poftă de fotbal.

Ce-i drept, se cam panicaseră după două eşecuri în mai puţin de 24 de ore şi s-au aruncat din start pe vecinii de la „Ajda Hotel”. Au ieşit o sumedenie de ocazii la poarta prahovenilor, 17 în cele 120 de minute, în timp ce gruparea nou-promovată a dezvoltat cinci-şase bune situaţii de gol! 

Sergiu şi Para, oameni de gol

Poate cel mai important lucru, au reapărut golurile pentru tabăra dunăreană. Sergiu Costin a deschis ieri scorul printr-o lovitură de cap, din mijlocul careului advers, în urma unei centrări perfecte a basarabeanului Pătraş (42’), pentru ca eforturile ofensive ale „oţelarilor” să fie ignorate de un şut al lui Chiacu de la 17 metri: direct pe colţul lung, şi Abraham a scos mingea din aţe (77’).

Oţelul a revenit însă repede prin căpitanul Gabi Paraschiv, care a profitat de o eroare din defensiva adversă, a preluat şi lobat balonul peste portar, aruncându-se apoi ca la hochei în plasă pentru a proteja balonul (80’).

„Aşa, mă copii, mă! Vedeţi că se poate?”, i-a lăudat la final Dorinel Munteanu pe cei cu care de vinerea cealaltă trebuie să înceapă drumul spre un loc de cupe europene.

Explicaţie foto: Duel românesc la minge în vestul Sloveniei: Oţelul a trecut de nou-promovata Astra

Citit 1098 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.