Juniorii sunt aşteptaţi la un CONCURS inedit pe două roţi

Juniorii sunt aşteptaţi la un CONCURS inedit pe două roţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Au început înscrierile pentru ediţia de toamnă a concursului “Juniorii pedalează”, care va avea loc duminică, 9 octombrie, în zona împădurită de lângă Stadionul “Dunărea”.

Aflat la a 8-a ediţie, evenimentul continuă să fie dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, dar vine de această dată cu o nouă abordare, complet diferită faţă de precedentele ediţii. Înscrierile se pot face online, pe site-ul oficial al concursului, juniorii.bikeworks.ro, secţiunea “înscrieri”, până vineri, 7 octombrie, taxa de participare fiind de 25 lei. De asemenea fiecare participant va primi un pachet de concurs ce va conţine: numărul de concurs, diploma de participare, 0,5 la apă şi medalie de finisher.

Asociaţia Bike Works lansează o provocare, oferindu-le copiilor posibilitatea de a-şi demonstra abilităţile fizice şi tehnice, în regim de contra-timp pe un traseu ce combină în mod echilibrat complexitatea şi dificultatea zonelor off-road cu viteza pe asfalt.  Practic, micii concurenţi vor lupta contra cronometrului, de această dată cercurile, rampele şi jaloanele fiind înlocuite de viraje, urcări şi coborâri, unghiul pantei fiind diferit. Din acest motiv, competiţia poate fi considerată ca fiind una de îndemânare şi nu doar de viteză. Nu vor exista penalizări pentru opriri sau mers pe lângă bicicletă, dar vor fi descalificaţi toţi cei care vor primi ajutor din public, vor încerca să scurteze traseul sau vor afişa o atitudine nesportivă. La final cei care vor reuşi să parcurgă traseul în cel mai scurt timp vor urca pe podium. În funcţie de dărnicia sponsorilor vor primi diverse obiecte sau vouchere. 

Asociaţia Bike Works militează pentru mersul în siguranţă pe bicicletă, motiv pentru care toţi copiii care vor participa la acest concurs vor trebui să poarte obligatoriu căşti de protecţie.

„Trebuia să venim cu ceva nou, inovativ; asta a fost concluzia în urma feed-back-ului primit la ultima ediţie. Aşadar am revizuit şi regândit concursul în aşa fel încât să constituie o provocare şi să surprindă în mod plăcut, atât pe noi ca organizatori, cât şi pe concurenţi”, spune Cristian Grădinaru, coordonatorul proiectului celei de-a opta ediţii a concursului “Juniorii Pedalează”.

Citit 2733 ori Ultima modificare Marți, 04 Octombrie 2016 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.