Metalosport a ajuns alături de echipele din Liga I de fotbal
Foto: Foto Sorin Pană

Metalosport a ajuns alături de echipele din Liga I de fotbal
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa gălăţeană a invins pe SC Bacău în Cupa României şi s-a calificat în şaisprezecimile competiţiei


 

 

O frumoasă performanţă au reuşit fotbaliştii de la Metalosport, în “Cupa României”. Clasată pe locul trei în prima serie a Ligii a III-a – un meci mai puţin disputat faţă de ocupantele primelor două locuri – formaţia pregătită de fostul “oţelar” Mihai Ciobanu a jucat în a patra fază naţională a Cupei, pe teren propriu, cu SC Bacău, colegă de eşalon. După o evoluţia bună, gruparea gălăţeană a câştigat cu scorul de 1-0 (1-0), calificându-se în şaisprezecimi, acolo unde vor intra în competiţie şi formaţiile din Liga I. Succesul este cu atât mai lăudabil, cu cât adversara are în componenţă jucători cu experienţa ligii secunde şi chiar a primului eşalon.

Întâlnirea de pe Stadionul “Dunărea” a fost controlată în majoritatea timpului de gazde. Dominarea acestora s-a concretizat prin golul reuşit în min. 31, când în urma unei reuşite combinaţii Bahnaşu a marcat cu un şut de la marginea careului. Oaspeţii au replicat imediat, şutând foarte puţin peste “transversală”

Mitanul al doilea a aparţinut, cu mici excepţii, gălăţenilor, care puteau să se desprindă. Mihu a avut două oportunităţi, dintre care una foarte clară – vole din cădere din interiorul careului. Au mai fost alte două mari şanse de gol, nefructificate de Bahnaşu (bară) şi Anastasie. 

Din min. 74, SC Bacău a rămas in inferioritate numerică, după ce Gheorghiu (fost jucător în prima ligă, la FC Vaslui) a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Metalosport a evoluat în următoarea componenţă: Vasiliu – Oprea, Cârjă, Gâţă, Răgălie – Milea (Perju, min. 74), Munchiu – Chiriac (Istrate, min. 56), Mihu, Bahnaşu – Constantinescu (Anastasie, min. 53).

Antrenorul Mihai Ciobanu consideră o mare reuşită faptul că jucătorii săi au ajuns în postura de a juca cu un adversar de primă ligă. “Pentru o echipă tânără, cum este a noastră, este un mare success calificarea în această fază a competiţiei. Aceşti tineri, în majoritate gălăţeni, vor avea posibilitatea să joace cu o echipă din prima ligă, o experienţă ce poate însemna mult pentru creşterea lor valorică”, a spus tehnicianul gălăţean.

Tragerea la sorţi a şaisprezecimilor de finală va avea loc joi, de la ora 18.00.

Citit 4040 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2016 13:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.