Arcada, la un pas de calificarea în semifinalele Cupei României
Foto: Foto Sorin Pană

Arcada, la un pas de calificarea în semifinalele Cupei României
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE: Arcada Galați a câștigat, scor 3-0 (21, 22, 16), în fața formației Steaua în prima manșă a sferturilor de finală din cadrul ”Cupei României” la volei masculin. 

Echipa de baschet Phoenix a pierdut, scor 81-90 (39-40), miercuri seară, în compania CSU Sibiu, într-un meci (restant) contând pentru etapa a patra din Liga Națională.


Phoenix va juca cu CSU Sibiu în Liga Naţională masculină de baschet, iar apoi voleibaliştii de la Arcada vor avea primul meci sub conducerea noului antrenor principal, cu Steaua, în sferturile “Cupei României”


Galaţiul sportiv va fi în această seară în centrul atenţiei microbiştilor din ţară, cu două partide ce se vor desfăşura în cuplaj la Sala Sporturilor “Dunărea” şi vor fi televizate în direct de Digisport.

În prima partidă a serii, de la ora 17,30, echipa masculină de baschet Phoenix va juca în compania formaţiei CSU Sibiu, într-un meci restant din etapa a patra a Ligii Naționale. Pentru Phoenix, meciul are o miză aparte, obţinerea victoriei pentru a părăsi locul 11, ultimul, pe care-l ocupă, cu 6 puncte (o singură victorie din cinci meciuri, în faţa vicecampioanei BC Mureş), şi revenirea, astfel, în lupta pentru locurile de play-off. Adversara, CSU Sibiu, se află pe locul al cincilea, cu 11 puncte.

Antrenorul Florin Nini este încrezător în victoria formației sale, considerând că ultimul transfer, cel al lui Drew Brandon, va aduce plusul de valoare necesar echipei. ”Întâlnim o formaţie cu jucători puternici, care prin rezultatele bune obținute în ultimele etape se află pe val, dar şi noi, prin transferul lui Drew, considerăm că ne-am întărit şi că vom arăta publicului o altă faţă a echipei. Ne dorim victoria, am muncit mult pentru acest lucru”, a declarat tehnicianul gălăţean.

Acest meci este primul pentru Phoenix dintr-o serie de patru care se vor disputa în următoarele zece zile. Tot la Galați, sâmbătă (ora 18,30), se va juca meciul cu „U” BT Cluj Napoca, apoi vor urma două partide în deplasare, cu Olimpic Baia Mare (marţi, 22 noiembrie, meci restant din etapa a treia), respectiv, sâmbătă, 26 noiembrie, cu Dinamo Bucureşti.

Debutul antrenorului Stoev

De la ora 20,00, va avea loc un joc ce se anunţă extrem de interesant, între Arcada şi Steaua (aflate pe locurile 2-4 în Divizia A1, la egalitate de puncte), în prima manşă a sferturilor de finală din “Cupa României” la volei masculin. Va fi a doua partidă la Galaţi între cele două echipe într-un interval de cinci zile, după cea de sâmbătă, din campionat, când Arcada s-a impus cu 3-1, dar cu mari emoţii. Căpitanul echipei gălăţene, Filip Despotovski, a spus deschis că sâmbătă s-a făcut un joc modest, iar pentru a obţine calificarea în Cupă este nevoie de un plus semnificativ. “Nu am arătat ce ştim, cel puţin în ceea ce priveşte jocul meu sunt nemulţumit. Este ceva confuzie, nu ştim exact ce se întâmplă, dacă este oboseală sau doar suntem într-o formă slabă. Trebuie să eliminăm ce nu a fost bun, pentru că în Cupă trebuie să jucăm mult mai bine. Este nevoie să câştigăm mai clar, la o victorie cu 3-1 acum şi la 0-3 în retur, am fi eliminaţi”, a declarat Despotovski.

De altfel, cum în campionat au fost mai multe jocuri cu randament nesatisfăcător al echipei, conducerea echipei a luat o decizie foarte importantă, aducându-l pe reputatul technician Martin Stoev, multiplu campion cu VCM Constanţa, ca antrenor principal. Acesta a preluat de luni echipa gălăţeană, iar meciul de astăzi reprezintă debutul său la Arcada, formaţie care are ca obiectiv în acest sezon câştigarea campionatului şi a “Cupei României”.

Citit 3457 ori Ultima modificare Joi, 17 Noiembrie 2016 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.