SCANDAL uriaş în liga secundă masculină de handbal: AMENINȚĂRI cu moartea şi spectatori în teren
Foto: Sursa foto: Facebook Politehnica Iaşi Handbal Masculin

SCANDAL uriaş în liga secundă masculină de handbal: AMENINȚĂRI cu moartea şi spectatori în teren
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Meciul susţinut de CSU Danubius la Iaşi, cu Politehnica, a fost întrerupt în min. 54, după ce o parte a publicului, incitată de jucătorii gazdă, a pătruns pe teren


Echipa masculină de handbal CSU Danubius Galaţi a avut parte de un meci cu incidente majore în deplasare, la Iaşi, cu Politehnica, liderul Seriei A din eşalonul secund. Partida a contat pentru etapa a opta şi a fost câştigată de gazde, scor 23-18, după o repriză secundă în care cei de la CSU Danubius acuză că au avut parte de un arbitraj ostil şi de agresivitatea gazdelor, de la jucători până la o parte a celor din public, ajungându-se până la pătrunderea unor spectatori pe teren, în timpul meciului.

„În anul 2016, într-un oraş în care se presupune că civilizaţia ar trebui să domnească mai presus de orice, astfel de incidente sunt impardonabile. Dacă până la pauză (n.r. - scor 9-7 pentru CSU Danubius), echipa noastră a putut să-şi facă jocul, lucrurile au luat o altă întorsătură în partea a doua. Ca exemplu, în minutul 39, arbitrii au acordat cartonaş roşu şi albastru lui Viorel Bursuc, deşi jucătorul care a faultat a fost altul. Din minutul 54, arbitrii au scăpat jocul din mână definitiv şi au împărţit cartonaşe roşii, la presiunea jucătorilor gazdă. Mai mult, unul dintre jucătorii ieşeni, Dimofte Florin, le-a adresat ameninţări cu moartea handbaliştilor noştri şi antrenorului, dar a şi incitat publicul, moment în care galeria Politehnicii a pătruns nestingherită în teren!!! Iar clubul, pe pagina de facebook, a mulţumit acestei galerii! Suntem dezamăgiţi de această atitudine şi ne exprimăm speranţa că astfel de incidente nu vor mai avea loc pe un teren de handbal, la orice competiţie sportivă”, se spune într-un comunicat al clubului gălăţean.

Totodată, CSU Galaţi a transmis un memoriu către Federaţia Română de Handbal, în care semnalează aceste incidente.

Brigada de arbitri de la acest joc a fost formată din M. Ghiorghişor (Bucureşti) şi M. State (Buzău).

În urma acestui rezultat, CSU Danubius este pe locul 6 în clasament, la 6 puncte în urma echipelor clasate pe locurile ce duc la barajul de promovare şi la 9 puncte în spatele echipei din Iaşi.

În următoarea etapă, formaţia gălăţeană ar fi trebuit să joace pe teren propriu cu CSM Ploieşti, dar formaţia prahoveană a ajuns la a doua neprezentare în acest sezon şi urmează să fie exclusă din campionat. În aceste condiţii, CSU Danubius va avea etapă liberă.

Citit 2019 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2016 15:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.