BASCHET MASCULIN | Phoenix, cu ”sabia retrogradării” deasupra capului
Foto: Foto Sonia Baciu

BASCHET MASCULIN | Phoenix, cu ”sabia retrogradării” deasupra capului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa masculină de baschet Phoenix a pierdut, scor 81-90 (39-40), miercuri seara, în compania formaţiei CSU Sibiu, într-un meci restant, contând pentru etapa a patra din Liga Naţională.

Phoenix a început partida partida promiţător, reuşind să câştige primul sfert cu un avans de patru puncte. Au urmat o serie de greşeli tehnice, care au redus din avantajul gazdelor şi le-au permis sibienilor să preia conducerea, scor 39-40, cu puţine secunde înaintea pauzei. Intrarea în partea a doua a meciului a fost în forţă pentru CSU Sibiu, care a marcat dublul punctelor realizate de gălăţeni, scorul sfertului trei fiind 12-26. Cea mai mare diferenţă în favoarea oaspeţilor a fost de 17 puncte (49-66, min. 29). Jucătorii lui Florin Nini au evoluat mai bine în ultimul sfert, dar nu suficient pentru a mai schimba soarta meciului.

Nini anunţă schimbări în lot

Antrenorul Florin Nini era foarte dezamăgit de prestaţia unora dintre jucătorii săi, spunând că va renunţa la unii dintre ei. „A fost un meci cu multe greşeli, abia în ultimul sfert ne-am revenit. A trebuit să schimb toate formulele şi tot ce a depins de mine. A funcţionat în primele două-trei faze, după care au apărut greşeli uşoare. Eu merg până la capăt, dar merg doar cu cei care vor cu adevărat să câştige. Nu mă interesează nici bugete, nici diferenţa valorică. Ea există, dar nu putem să ne ascundem în permanenţă după acest lucru. Trebuie să dăm dovadă de atitudine, cine este conştient de acest lucru va rămâne, cine nu, cu siguranţă nu va mai face parte din echipă”, a declarat tehnicianul gălăţean.

Cel mai bun jucător al Phoenix a fost Bojovici, cu 20 de puncte, 4 recuperări şi 2 pase decisisive. Ceilalţi realizatori au fost: Waters - cu 17 puncte, 5 recuperări şi 3 pase decisive, Guţoaia (17+1+3), Milovanovici (10+9+3), Pesici (8+1+1), Brandon (6+5+6) şi Vlaicu (3 puncte şi o recuperare).

După această partidă, Phoenix se menţine pe ultimul loc în clasament, cu 7 puncte (o singură victorie în şase partide). Următorul meci al formaţiei gălăţene se va disputa sâmbătă, de la ora 18,00, pe teren propriu, cu "U" BT Cluj Napoca.

Citit 1015 ori Ultima modificare Joi, 17 Noiembrie 2016 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.